Connect with us

Košarka

CRNA GORA PROTIV NJEMAČKE: Odbrana ključ uspjeha

Published

on

kscg.me

Njemačka, iako nekompletna, ima kvalitetan sastav i crnogorski košarkaši imaće težak zadatak, kazao je selektor Boško Radović.

Crna Gora i Njemačka sastaće se sjutra u Pou u okviru drugog kvalifikacionog prozora. Radović je istakao da su svi crnogorski igrači koji su doputovali na turnir zdravi i da nema problema sa povredama.

“Njemci su došli sa kombinovanim timom, ali da se ne bi zavaravali to je sastav od igrača iz domaće lige koji igraju vrlo značajne uloge u svojim klubovima. Uz to tu je nekoliko igrača sa strane. To je kvalitetan sastav Njemačke i imaćemo težak zadatak da pokušamo da pobijedimo tu utakmicu”, rekao je Radović.

Komentarišući rivala, Radović je kazao da Njemačka igra brzu košarku, sa puno šuteva, pokušaja za tri poena.

“Mi ćemo se truditi da utakmicu uvedemo u ritam koji nama odgovara i ako to tako bude, imamo šansu da u nekoj završnici da dođemo do pobjede”, rekao je Radović.

Prema njegovim riječima, igra njemačke selekcije zasniva se na puno tranzicionih napada, na puno šuteva za tri poena i to je osnovno da zaustavimo.

“Ako budemo trčali dobro, sa dobrom energijom i budemo disciplinovani u napadu možemo tražiti šansu da pobijedimo. Dugo godina sam u reprezentaciji, znam sve naše momke i ne brinem za naš napad, ono što je osnovno u sjutršanjoj utakmici je dobra odbrana”, rekao je Radović.

Bek Suad Šehović smatra da bi u predstojećem prozoru moglo dosta toga da se riješi i sa tim u glavi ulazimo u oba meča.

“Prvenstveno u duel sa Njemačkom koji je dosta bitan. Njemci su u kombinovanom sastavu kao i mi, ali su oni rasterećeni jer su kao domaćini već na Eurobasketu i to je jedan opasnost po nas, jer će igrati rasterećeno, uzimati brze šuteve, napadati u tranziciji i to je prvi zadatak da ih usporimo i zaustavimo i iz odbrane stvorimo samopouzdanje za napad”, rekao je Šehović.

On smatra da će “napad stići iz odbrane” i da su fokusirani prvenstveno na odbranu.

“Imali smo vremena da se odmorimo, pogledamo kako igraju i potpuno smo koncentrisani na prvi meč. Poslije te utakmice ćemo se okrenuti Britancima iako svi potenciraju da je taj meč važniji. Mislim da su oba duela podjednako važna i sa dvije pobjede mislim da bi riješili plasman na Eurobasket”, rekao je Šehović.

Duel Crne Gore i Njemačke u trećem kolu kvalifikacija za Eurobasket u petak počeće u 21 sat u francuskom Pou. Crnogorska selekcija u prva dva kola kvalifikacija ostvarila je polovičan učinak, pobijedila je Veliku Britaniju i izgubila od Francuske. Sve četiri ekipe u grupi, pred balon u Pou, imaju po pobjedu i poraz.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije