Connect with us

Košarka

Loša prva četvrtina, a onda dokaz moći: Budućnost na američki pogon do plus 13 protiv Igokee

Published

on

Tim Alekandra Džikića nakon prvih 10 minuta gubio 24:12, ali onda zaigrao mnogo bolje i slavio 81:68

U 1. četvrtini, Budućnost Voli je djelovala smušeno u napadu, bila ranjiva u odbrani, pa je Igokea petom trojkom iz osam pokušaja stigla do 12 poena razlike na prvom odmoru (24:12).

Sve nakon toga bilo je, međutim, u znaku šampiona ABA lige iz 2018. godine – tim Aleksandra Džikića je potpuno zatvorio reket, dobar ritam prenio i u napad i stigao do rutinske pobjede (81:68).

Podgoričani su do prvog vođstva stigli dva minuta i 25 sekundi prije odlaska na veliki odmor, sa dva bacanja Vilija Rida (33:32).

Igokea je preokrenula na 34:33 i to je bilo sve, jer su Džastin Kobs sa četiri i Denis Džerom Sili sa dva poena odveli svoj tim na odmor sa plus pet (39:34).

Rid je bio izuzetno raspoložen i alej-upom povisio na devet razlike (49:40) na isteku 24. minuta, da bi posljednji nalet Igokee odbio njen doskorašnji igrač Edin Atić, koji je dao trojku i polaganje na asistenciju Marka Jagodić-Kuridže za 56:47.

Serija je nastavljena i u posljednjoj četvrtini, opet na krilima Silija i Kobsa, pa je u 32. minutu, nakon trojke beka sa evroligaškim pedigreom, bilo 64:47.

Sve je bilo gotovo, pa je samo ostalo pitanje kolika će biti konačna razlika.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije