Connect with us

Košarka

MORNAR POBIJEDIO PARTIZAN: Za Pavićevića jedna od bitnijih pobjeda

Published

on

Šef struke Mornara Mihailo Pavićević priznao je nakon meča sa Partizanom (77:76), da ga odavno “neka utakmica umorila kao ova”.

Bilo je nekoliko razloga za to. Znao sam da će biti teško, Partizan je odlična ekipa, ima sjajne igrače. Došli su ovdje nakon lošeg starta da se vade, to je učinilo da i mi imamo pritisak. Na kraju može da se ispostavi da je ovo jedna od najbitnijih pobjeda. Teško bi bilo da smo izgubili. Partizan je došao spreman da nas poremeti, ali sada imamo solidnu zalihu. Možemo da kažemo da smo u komotnijoj situaciji”, prokomentarisao je Pavićević.

Mornar je imao šut za pobjedu u poslednjoj sekundi regularnog dijela meča, Partizan u fotofinišu produžetka. Nisu pogodili ni Pulen ni Mekintajer…

Imali smo sreće, završilo se dobro po nas. Vidjela se pauza, ni oni ni mi nismo trenirali u komletnom sastavu. Ali, bilo je mnogo želje, htjenjem smo greške i nadomjestili. Bacali smo se za loptu, to me raduje“, dodao je Pavićević.

Barani su zaigrali na željenom nivou u drugom poluvremenu.

Ključni momenat je bio taj što smo na poluvremenu imali samo minus šest. Nismo igrali nimalo dobro, pravili smo početničke u odbrani, potpuno smo bili dekoncentrisani. I u napadu ishitreni, bezidejni. Loše smo čitali situacije. Morali smo da igramo pametno, u drugom je i bilo bolje. Napravio sam hazarderski potez, dugo sam držao petorku u finišu. Da smo izgubili, to bi bio moj poraz“, ocijenio je Pavićević.

U derbiju – sa Partizanom Mornar gotovo da je bio bez svog glavnog oružja – “dalekometne paljbe”. Od 23 šuta samo tri su bila precizna…

Nije nas služio šut, ali je i protivnik tome doprinio. Tražio sam da napadnemo driblingom, tu smo im i napravili problem u drugom poluvremenu”, zaključio je Pavićević.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije