Connect with us

Košarka

MORNAR PONOVO OBORIO “STUDENTE”: Slijedi borba za tron

Published

on

Košarkaši Mornara iz Bara, iako bez Amerikanaca u sastavu tima, uspjeli su da pobijede Studentski centar sa 2-0 u polufinalnoj seriji, pa će se boriti za titulu u Crnoj Gori.

Barani su u prvom meču slavili na svom terenu sa 95:88, a u Podgorici su, poslije odličnog i neizvjesnog meča, pobijedili sa 81:74.

Najefikasniji u sastavu Mornara bili su Nemanja Vranješ sa 22, Milko Bjelica sa 15, Nemanja Gordić sa 13, Marko Jeremić sa 10 i Uroš Luković sa osam poena i 10 skokova. Kod Studentskog centra, raspoloženi za igru u napadu bili su Igor Drobnjak sa 22, Marko Tejić sa 15, Nikola Pavlićević sa 13 i Filip Barović sa 10 poena i sedam skokova.

Izabranici Nenada Trajkovića, kao što su i obećali, ušli su u meč protiv Mornara odlučni u namejri da se bore do posljednjeg atoma snage kako bi izborili majstoricu.

Popularni „studenti“ iz Podgorice, iako su bili oslabljeni neigranjem Briona Alena, Milića Starovlaha i Vasilija Baćovića, uz još nekoliko povređenih igrača u sastavu, bili su bolji rival u prvom poluvremenu tokom kojeg su u jednom momentu imali i devet poena prednosti. Raspoloženi za igru u napadu kod Studentskog centra, bili su Igor Dorbnjak, Nikola Pavlićević i Marko Tejić.

Poslije dvije izgubljene lopte Podgoričana u napadu, Nemanja Vranješ je na 90 sekundi prije kraja mirno pogodio dva slobodna bacanja za 79:74. Uslijedila je još jedna u nizu grešaka Flečera Megija, mirno je to kaznio Aleksandar Lazić sa druge strane, pa je bilo jasno da su Barani obezbijedili mjesto u velikom finalu, da će se posle finala Kupa u kojem su poraženi od Budućnosti, boriti i za drugi trofej u Crnoj Gori.

Finalna serija počinje 12. juna, a Mornar će se za titulu boriti sa boljim iz duela Budućnost – Lovćena. Podgoričani vode u seriji sa 1-0.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije