Connect with us

Košarka

PORAZ CRNE GORE OD VELIKE BRITANIJE: Košarkaši se udaljili od Evropskog prvenstva

Published

on

FIBA

Bez energije, bez smirenosti i bez entuzijazma za pobjedom, bila bi rečenica koja bi opisala naše košarkaše u porazu od Velike Britanije 74:59, u utakmici četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Meč koji se igrao u francuskom Pou bio je ključni za plasman Crne Gore na šampionat, a kao takav iziskivao je potpunu koncetraciju naše ekipe. Za plasman je najvjerovatnije bio dovoljan i poraz manji od sedam poena razlike, međutim Ivanović i drugovi nijesu uspjeli da iskontrolišu utakmicu ni u tom segmentu.

U februaru, u posljednjem “balonu”, naša selekcija će igrati preostala dva meča protiv Francuske i Njemačke. Da bi se izborio plasman na šampionat postoje dva scenarija. Jedan je da naša selekcija savlada oba protivnika a da Velika Britanije izgubi bar jedan od dva meča koja igra protiv istih selekcija, ili, da naša selekcija ostvari jednu pobjedu a da velika Britanija izgubi oba duela.

U našoj selekciji bolji od ostalih bili su Simonović sa 14 poena i Đurišić sa 11. Kod Britanije, nezadrživ je bio Olaseni sa 28 poena, Heson je ubacio 15, a Nelson 13.

FIBA

VELIKA BRITANIJA – CRNA GORA 74:59 (28:19, 12:18, 15:9, 19:13)

Po – Palata sportova. Sudije: Maconi (Italija), Kastiljo (Španija), Karabiledžen (Turska).

Velika Britanija: Olaseni 28, Mokford 5, Hamilton, Vošington, Okereafor 2, Nelson 13, Klark 2, Filip 9, Heson 15, Lautje-Ogunleje, Kili, Jeboa.

Crna Gora: Kobs 9, Šehović 2, D. Nikolić 3, Radončić 6, Simonović 14, Z. Nikolić 2, Ivanović 7, Hadžibegović, Vranješ, Đurišić 11, Žugić, Bjelica 5.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije