Connect with us

Košarka

Saopšteno iz AdmiralBet ABA lige: Koronavirus i u Budućnosti, odloženo gostovanje FMP-u

Published

on

Meč 14. kola AdmiralBet ABA lige između FMP-a i Budućnost Volija, koji je bio zakazan za neđelju u podne, odložen je zbog pozitivnih slučajeva koronavirusa u podgoričkom timu, saopšteno je iz ABA lige.

Kako se navodi, na testiranju pred ovu utakmicu, petorica igrača i trojica članova stručnog štaba su bili pozitivni, pa Budućnost nema zdravih osam igrača, potrebnih za odigravanje utakmica, zbog čega je ovaj meč i odložen.

“Po povratku iz Čačka na svakodnevnim testiranjima, zaključno sa jutrošnjim, rezultati su pokazali još sedam pozitivnih osoba na Covid-19. Pozitivni članovi ekipe se nalaze u kućnoj izolaciji od momenta saznanja da su pozitivni i trenutno svi imaju blaže simptome ili su bez ikakvih simptoma. Svi ostali igrači i članovi stručnog štaba će ponovo biti testirani u nedelju a do daljnjeg sve fizičke aktivnosti će biti obustavljene. Trenutno se u izolaciji nalazi osam članova ekipe i stručnog štaba. Klub će obavještavati javnost o daljim postupcima i rezultatima na testiranjima.”, saopšteno je iz Budućnost Volija.

Podsjećanja radi, pred meč sa Borcem u Čačku pozitivan je bio trener Aleksnadar Džikić.

Na polovini regularnog dijela ABA lige, Budućnost Voli FMP imaju po 10 pobjeda i tri poraza.

Iz istih razloga, odložen je meč između SC Derbija i Mege, koji je bio zakazan za 3. januar, zbog koronavirusa u redovima beogradskog kluba.

Tako će od crnogorskih klubova u ovom kolu igrati samo Mornar Barsko zlato, koji u poneđeljak gostuje Ciboni (14 časova).

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije