Connect with us

Košarka

ZAGREB: Obilježena 28. godišnjica smrti Dražena Petrovića

Published

on

U Zagrebu je danas obilježena 28. godišnjica pogibije jednog od najboljih hrvatskih i jugoslovenskih košarkaša svih vremena Dražena Petrovića (1964-1993).

Delegacija košarkaškog kluba Cibona, u prisustvu njegove majke Biserke i zamjenika gradonačelnika Zagreba Luke Korlete, položila je vijenac i zapalila svijeću na njegovom grobu na Mirogoju.

Cibonu su predstavljali predsjednik kluba Mladen Bušić, direktor Domagoj Čavlović, sportski direktor Marin Rozić, kao i igrači Lovro Gnjidić i Danko Branković.

“Dražen je jači od svega, 28 godina ga fizički nema, a ni sama nijesam mogla znati da će toliko ući u ljude, i najveća njegova medalja je ljubav naroda. Zato nam je za proširenje Draženovog muzeja iz Pariza stigla njegova voštana figura za koju sam mislila da neće preživjeti”, rekla je Biserka Petrović, a prenijela je Hina.

“Nadam se da ćemo taj dio proširenja obaviti do njegovog ro]endana zato što smo za proširenje veći dio obavili. To će za djecu biti predivna stvar jer su meni djeca na prvom mjestu. Dražen će pomoću svjetala u olimpijskim krugovima igrati košarku i djeca će gledati kako se sve može postići u životu s radom i radom. Ovih dana sam baš jako emotivna”, dodala je ona.

Sportski direktor Cibone Marin Rozić rekao je da je “ovaj dan uvijek težak, kao i da se stalno postavlja pitanje da li je moglo drugačije”.

“Dražen je bez obzira na tih 28 godina i dalje ‘živ’ i pripada svima nama. Izvor je čudesne inspiracije za sve one koji vole košarku. Njegova nevjerovatna energija, motivacija i rad su napravile da on ‘traje’ toliko dugo. Dražen i Cibona su nerazdvojni, on je primjer za sve naše mla]e generacije”, dodao je Rozić.

Dražen Petrović poginuo je 7. juna 1993. godine u saobraćajnoj nesreći na autoputu u Nemačkoj, u blizini Ingolštada prilikom povratka s reprezentativnog turnira u Poljskoj.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije