Connect with us

Ostali sportovi

PRVO MJESTO: Crnogorske Ajkule savladale i Gruziju

Published

on

Crnogorske Ajkule osvojile su prvo mjesto u Grupi A na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Roterdamu. Oni su grupnu fazu završili sa maksimalnim učinkom od četiri pobjede, a u posljednjem kolu savladali su Gruziju 11:9 (3:3, 3:1, 1:1, 4:4).

,,Ajkule” će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz današnjeg duela Francuske i Rumunije

Vaterpolisti Crne Gore su sa puno oscilacija odigrali uvodnu dionicu, gubili su 1:0, zatim preokrenuli 3:1, da  bi Gruzija do kraja tog dijela igre izjednačila 3:3.

Serijom 3:0 u drugoj četvrtini, Crna Gora je otišla na sigurnih 6:3 (pogodili Popadić, Ivović i Radović), ali je Gruzija tokom treće četvrtine prišla na minus jedan 6:5.

Šestominutni prazan hod u napadu, prekinuo je Matković, pa je Crna Gora uoči posljednje četvrtine imala dva gola prednosti 7:5.

Ivović je iz peterca, na startu četvrte četvrtine, drugi put donio plus tri, a potom su Spaić i Vidović zapečatili sudbinu Gruzije 10:5…

Crnogorsku selekciju do pobjede vodili su Aleksandar Ivović, Dušan Matković i Stefan Vidović sa po dva, dok su po gol postigli Miroslav Perković, Marko Petković, Vlado Popadić, Vladan Spaić i Vasilije Radović.

U selekciji Gruzije dvostruki strijelci bili su Boris Vapenski i Giorgi Magrakvelidze.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije