Connect with us

Sport

ZVANIČNO: Zidan nije više trener Reala

Published

on

Francuski stručnjak Zinedin Zidan, po drugi put, napustio je trenersku klupu kraljevskog kluba. Zidan napušta ovu funkciju poslije sezone u kojoj nije osvojio titulu u nacionalnom prvenstvu Španije, ni Kup kralja, niti Ligu šampiona, što je za klub veličine Reala ogroman problem.

Marka navodi da je Zidan sam svjestan neuspjeha koji je ostvario u minuloj sezoni zbog čega je donio tu odluku poslije dugog razmišljanja.

Povodom odlaska svog trenera oglasio se i sam kraljevski klub:

„Sada je vrijeme da poštujemo njegovu odluku i pokažemo zahvalnost za njegovu profesionalnost, posvećenost i strast svih ovih godina koje je proveo u Real Madridu. Zidan je jedan  veliki mit, čija legenda prevazilazi ulogu trenera i igrača. On sam zna da je zauvijek u srcu Real Madrida, koji će uvijek biti njegov dom“, stoji u saopštenju kluba.

Podsjetimo, Zidan je prvi put napustio klupu Reala 31. maja 2018. godine kada je osvojio treću uzastopnu Ligu šampiona. Potom je uslijedila neuspješna epizoda Madriđana sa Lopetegijem i Solarijem na klupi, da bi se Zidan na poziv uprave ponovo vratio na „Santijago Bernabeu“ 11. marta 2019. godine, kada je na kraju prošle sezone osvojio titulu u Primeri.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije