Connect with us

Svetosavska sekta

AMBASADA SAD U BEOGRADU KAO ISPOSTAVA ”SRPSKOG SVETA”: Kristofer Hil podsticao Abazovića da potpiše ”temeljni ugovor”

Published

on

Kontroverzni premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović nakon što uskoro bude politički upokojen, ostaće upamćen u istoriji beščašća po mnogim nepočinstvima, a možda i kao najveći veleizdajnik u crnogorskoj istoriji. Veći čak i od Janka Vukotića ili Sava Fatića.

Iskompleksirani plaćenik srpskog autokrate Aleksandra Vučića, potrčko šefa svetosavske sekte (SS) Porfirija Perića i osumnjičeni saradnik srpske BIA-e, Abazović je počinio mnoga zlodjela, ali najveći zločin veleizdaje izvršio je 3. avgusta kada je potpisao ”temeljni ugovor” sa svetosavskom sektom (SS) poznatom i pod akronimom SPC.

Ugovor je potpisao sa šefom SS Prvoslavom Perićem, poznatim pod operativnim imenom Porfirije, na kvarno, krijući u subverzivnoj akciji. Veleizdajničkim dokumentom se takozvanoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) u Crnoj Gori priznaje pravni kontinuitet, šest vijekova duži nego što ga SPC ima u matičnoj Srbiji. Ugovorom je Vučićev i Perićev potrčko potpisao da se ovoj zločinačkoj, velikosrpskoj, paravjerskoj ispostavi prepišu crnogorske svetinje i grobovi naših predaka.

Veleizdajnički akt svesrdno podržan od ambasade SAD u Beogradu

Američki ”vjetar u leđa” veleizdaji Crne Gore

S obzirom da se radi o veleizdaji istorijskih razmjera, koja je Abazovića označila kao veleizdajnika za ”vijeke i vjekove”, jasno je da ovaj intelektualno limitirani i moralno obogaljeni djelatnik ”srpskog sveta”, nije mogao sam da donese takvu odluku. Abazović je imao jaku podršku zvaničkog Beograda, centrale SS i nezvanične Moskve za potpisivanje ”temeljnog ugovora”. Ali presudnu ulogu da potpiše veleizdajnički ugovor imao je međunarodni faktor predvođen ambasadorom SAD u Beogradu Kristoferom Hilom.

”Iako su Sjedinjene Države navodno saveznici Crne Gore, Hil koji je postao Vučićev agent ‘srpskog sveta’, čini sve da pomogne srpskom autokrati da Crnu Goru pretvori u velikosrpsku koloniju. U prilog toj tvrdnji ide i to što je Hil bio glavni zagovornik da se što prije potpiše ‘temeljni ugovor’ sa SPC. Upravo je on, po nalogu Porfirija Perića pritiskao Abazovića da što prije stavi potpis na dokument sa SPC”, rekli su naši dobro upućeni diplomatski izvori.

Kako ističu, jasno je da je Abazović osoba koja je intelektualno limitirana i nesposobna da donosi samostalne odluke, što ga je učinilo podložnim uticaju Vučića, njegove agenture i Hila koji je potpuno nasjeo na političke trikove zvaničnog Beograda.

”Vlada Crne Gore je 8. jula usvojila tekst ‘temeljnog ugovora’. Bez ikakvih konsultacija sa stručnom javnošću Abazović je u svom stilu, na kvarno, izdejstvovao usvajanje teksta koji je pisan u Beogradu. Nakon toga uslijedila je žestoka reakcija i revolt javnosti zbog čega se Abazović našao u strahu i počeo je da se koleba. Osim toga, obećao je da neće potpisivati ugovor prije konsultacija, ali njegova riječ ne znači ništa”, rekli su naši izvori.

Hil i Abazović u šetnji ulicama Porto Novog, desetak dana prije potpisivanja ”temeljnog ugovora”

Međutim, kako ističu, tada je na scenu stupio Hil koji je dao ”vjetar u leđa” Abazoviću da izvrši akt veleizdaje.

”Hil se 22. jula našao sa Abazovićem u Porto Novom, dakle desetak dana prije potpisivanja ugovora. On mu je tu maltene naredio da potpiše ugovor sa SPC, i garantovao je Abazoviću da to neće nositi nikakve teže posljedice. Abazović, koji je gotovo malouman kada je u pitanju politika je povjerovao Hilu i mislio da DPS neće reagovati i da će on nastaviti doživotno da vlada”, rekli su naši izvori.

Dritan precijenio Hila

Međutim, nakon potpisivanja takozvanog ”temeljnog ugovora” DPS je uskratio podršku manjinskoj vladi, a potez Abazovića naišao je na žestoke osude zapada, što je rezultiralo i katastrofalnim izvještajem Evropske komisije o napretku Crne Gore.

”Potipsivanje ‘temeljnog ugovora’ označilo je politički kraj Dritana Abazovića koji je nakon toga prekrižen od strane zapada. Takođe je postalo jasno da je Hil potpuno izgubio kompas u svojoj namjeri da izvrši plan zamjene Kosova za Crnu Goru, koji je napravio sa srpskim autokratom Vučićem. Hil ne vidi kakve posljedice to može imati ne samo za region, već i za poziciju zapada na Balkanu”, rekli su naši izvori.

Kristofer Hil: Vučić ga navukao kao kurt.. … staru šubaru

Kako kažu naši izvori, Hil je diplomata koji je završio karijeru pa gleda da mu život bude što ugodniji.

”U Beograd je doveo novu, mladu ženu. Rekao joj je da je srpska prijestonica ‘Njujork na Balkanu’ i očekivao je da odatle šefuje regionom dok živi ugodnim životom. U pojedinim krugovima već je poznat kao ‘američki četnik’, ili ”Vučićev ambasador SAD”, jer je postalo očigledno da ga srpski autokrata iskorišćava, obećavajući da će priznati Kosovo”, rekli su naši izvori.

Perić ima jak uticaj na Hila

Jak uticaj na Hila ima i aktuelni direktor svetosavske sekte – Prvoslav Perić – Porfirije, inače koordinator odnosa takozvane SPC sa obavještajnim službama.

Hil je, kako kažu naši izvori, fasciniran Perićem koji je u periodu od 2008 — 2014. bio i predsjednik Savjeta Republičke radiodifuzne agencije Srbije i već tada imao značajne profesionalne kontakte sa raznim paraobavještajnim i obavještajnim organizacijama.

”U periodu 2010—2011. Perić je bio koordinator SPC za saradnju sa Vojskom Srbije i bio je član najužeg tima za ‘neokortikalno ratovanje’- psihološko parapsihološka koordinacija. Od 2012. je koordinator SPC sa stranim obavještajnim službama i diplomatama. Od 2008. do 2016. imao je bliske odnose, a posle 2016. u Švedskoj nakon susreta sa ruskim diplomatama i najvišim službenicima ruske SVR (Spoljno obavještajna služba) postaje aktivni službenik ove službe. Hil je pod Perićevim jakim uticajem”, rekli su naši izvori.

Osim uticaja na Hila, Perić ima gotovo hipnotički uticaj na mentalno nestabilnog i intelektualno inferiornog Abazovića.

Jak hipnotički uticaj prekaljenog obavještajca Perića

”Stoga nije ni čudo što je temeljeni ugovor potpisan tako ekspresno, i što maloumni Abazović, ali očigledno ni Hil nijesu znali kakvu su brljotinu napravili”, rekli su naši izvori.

Ambasada SAD u Beogradu u sukobu sa Vašingtonom

Kako smo ranije pisali, jasno je da Hil hoda ’’po tankoj žici’’, jer je sve ovo što radi u potpunoj suprotnosti sa zvaničnom politikom Vašingtona.

To je postalo jasno pogotovo u zadnje vrijeme, kada Vučić otvoreno pokušava da izazove nemire i sukobe na sjeveru Kosova, što je uslov za opstanak njegovog mafijaško-nacionalističkog režima.

’’Sve ovo što radi Hil je apsolutno protivno zvaničnoj politici Vašingtona, koji želi da se približi Evropi i koji ne želi da se sukobljava sa glavnim partnerima u EU – Njemačkom i Francuskom zbog Vučića koji je ruski igrač. Takođe EU i SAD žele da saniraju krizu na Zapadnom Balkanu, koju Vučić i Moskva uporno podstiču svojim hegemonističkim akcijama’’, rekli su ranije naš izvori.

Kako ističu naši izvori, ako se ovako nastavi, Vašington će se  distancirati od Vučića, onda će i Hil da bude odsječen od odlučivanja.

Ričard Holbruk i Kristofer Hil 90-ih godina: Zašto američka diplomatija ne uči iz sopstvenih grešaka?

Nije naučio ništa od Holbruka

Očigledno je da Hil nije naučio ništa od svog mentora Ričarda Holbruka, koji je 90-ih sa Slobodanom Miloševićem pravio slične greške. Za razliku od Hila, Holbruk je brzo učio.

Podsjetimo, Milošević je 14. decembra 1995. godine potpisao Dejtonski sporazum kojim je okončan rat u Bosni i Hercegovini. Nakon potpisivanja sporazuma u Dejtonu, Milošević je nekoliko godina uz velike turbulencije ostao na vlasti da bi na kraju završio u Hagu nakon krize na Kosovu i NATO bombardovanja.

Upravo je Kristofer Hil 90-ih bio desna ruka Holbruka, i sigurno je shvatio njegovu političku matricu. Holbruku je 90-ih glavni cilj bio da natjera Miloševića da se odrekne Radovana Karadžića i Ratka Mladića. Kad je to uradio brzo je ’rashodovan’.

Pitanje je samo da li će zvanični Vašington i dalje tolerisati da njihovog istaknutog diplomatu Vučić i dalje zavlači i koristi za svoje hegemonističke igre.

U.P.A.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije