Connect with us

Svetosavska sekta

AMFILOHIJE BRANI SVOJU OMILJENU MEDIJSKU KUĆU: Krivične prijave besmislica, pripadnici SPC da čitaju Aktuelno, možda nešto nauče!

Published

on

Svetosavska sekta (SS) koja se vodi pod akronimom SPC, organizacija poznata po širenju govora mržnje, ratnohuškanju, kriminalnom udruživanju i subverzivnim aktivnostima, podnijela je nedavno krivičnu prijavu protiv građanskog aktiviste Obrena Medenice i glavnog i odgovornog urednika portala Aktuelno Balše  Kneževića.

Da je u pitanju hajka SPC i njima bliskih ekstremističko-političkih krugova na portal Aktuelno, ali i na sve slobodne Crnogorce, govori i činjenica da je ovo druga krivična prijava u posljednjih 20 dana protiv naše medijske kuće i njenog urednika.

Obje krivične prijave podnijete su od strane poslušnika, odnosno pojedinaca koji samo slijepo izvršavaju naredbe vrha SS, a kao jedan od glavnih razloga za podnošenje prijava protiv urednika portala Aktuelno, navedeno je vrijeđanje pokojnog šefa crnogorske filijale SS Amfilohija Rista Radovića, alijas Sotone.

U posljednjoj prijavi zvanično podnijetoj od strane lica koje se predstavlja kao advokat Dejan B. Dragović, navodi se da su Medenica i Knežević tekstom koji je objavljen na portalu „Aktuelno.me“ ’’izazvali visok stepen uznemirenosti kod sveštenstva i monaštva Mitropolije Crnogorsko-primorske, kao i veliku uznemirenost i dalju zabrinutost kod ubedljive većine pravoslavnog verujućeg naroda u Crnoj Gori, ali i kod svih drugih građana koji baštine miroljubive građanske, nenasilne vrednosti i modele građanskoga postupanja i izražavanja’’.

Stado SS naviklo na kletve i govor mržnje, kako to da ih je uznemirio tekst portala Aktuelno?

Navodi u ovoj prijavi su krajnje apsurdni ako se zna da pravoslavne popove zaposlene u SPC nije uznemiravalo višegodišnje pozivanje na zločine, kletve i otvorene prijetnje crnogorskom narodu od strane pokojnog poglavara crnogorske filijale ove organizacije Radovića.

Takođe je krajnje nejasno kako se u prijavi takozvana SPC dovodi u isti kontekst sa ’’građanskim, nenasilnim, miroljubivim vrijednostima’’, kad je poznato da se radi o ruralnoj, anticivilizacijskoj organizaciji zatucanika obuzetih svetosavskim ekstremizmom i srednjevjekovnim mrakom zilotizma, u čijoj je biti ratnohuškanje i zločin! Dokaze za ove trvrdnje možete potražiti na ONLINE MAGAZINU LUČA, u rubrici SVETOSAVSKA SEKTA, gdje je dokumentovan veliki broj zločina takozvane SPC.

S obzirom na gore navedene dileme, portal Aktuelno kontaktirao je pokojnog šefa crnogorske filijale SS Amfilohija Radovića, koji nam je ljubazno razjasnio novnonastalu zbrku.

Đedo je, kao i obično, bio veoma srećan što ga je naš onozemaljski dopisnik kontaktirao, jer, kako je kazao, već danima želi da pošalje poruku, kako ih je nazvao, ’’samozvanim dušebrižnicima koji se lažno brinu o njegovom liku i djelu”.

Medenica i Knežević: Spremni da oproste Amfilohiju ukoliko se po povratku iz pakla izvini Crnogorcima i poljubi krstaš-barjak!

’’Evo već danima u pauzama paklenih muka na koje me osudio Crnogorski Bog, slava mu i milost, zbog nepočinstava prema Crnoj Gori, želim da se oglasim i poručim da nema nikakve potrebe da takozvani pravoslavci, a u biti militaristički nastrojeni svetosavci, podnose krivične prijave da bi moj lik i djelo branili od plemenitog portala Aktuelno. Nakon što sam u paklu dobijao lekcije iz montenegristike od crnogorskih svetaca Vasilija Ostroškog i Petra Cetinjskog, shvatio sam da sam se ogriješio o Crnu Goru i Crnogorce. Stoga u potpunosti prihvatam nadasve dobronamjernu kritiku mog omiljenog portala Aktuelno’’, rekao je Radović našem onozemaljskom dopisniku.

Kako je kazao, nemoguće je da nekoga tuže u njegovo ime za govor mrženje, jer je, kako dodaje, to izum koji je on patentirao.

’’Molim vas da objavite da sam ja u Crnoj Gori patentirao govor mržnje – sjetite se ’Brozovih kopiladi’, ’zakivanja za Vezirov most’, da ne navodim dalje. Tako da niko ne može da podnosi prijave ako se moj izum koristi protiv mene! Mada iskreno, u tekstovima mog omiljenog portala ne vidim ni ’G’ od govora mržnje, jer se radi o žestokom stilu pisanja po ugledu na Svetog Petra Cetinjskog, koji ima, prije svega, prosvetiteljsku ulogu. Stoga savjetujem sve pripadnike SPC da čitaju Aktuelno i uče o vjeri i toleranciji’’, rekao je Amfilohije.

Pokojni mitropolit SCP je kazao da mu odlično idu studije montenegristike u paklu, kao i da je postao svjestan svojih grešaka iz života.

Amfilohije: Nema Draže nema Tita, za moju sudbinu se Crnogorski Bog pita!

’’Nikad nijesm  trebao da radim za tajne službe niti da slušam Dobricu Ćosića koji je forsirao laž kao najveću srpsku svetinju, što je na kraju i dovelo Srbe pred uništenje! Od kad pohađam napredne časove montenegristike u paklu, što mi je velikodušno omogućio moj imenjak Sotona, preporođen sam čovjek! S obzirom da sam počeo da vjerujem u reinkarnaciju dajem sve od sebe da nakon što izdržim paklenu kaznu budem reinkarniran kao Krsto Zrnov Popović ili makar Sekula Drljević! Ne znam da li je previše radiklano ali sam spreman. Eto ako treba neka se reinkarniram kao drvo od kojeg će se napraviti barjak za crnogorsku zastavu’’, rekao je Amfilohije.

Pokojni lider crnogorske filijale SPC, za kraj je ponovo zamolio našeg dopisnika da premijeru Abazoviću i svima koji budu željeli da potpišu takozvani ’’temeljni ugovor’’ iz kojeg je izbrisana njegova zaostavština,  poruči:

”Svi vi izdajnici moga amaneta imam da vam poručim sljedeće: KO NE BIO VIJERAN RIJEČIMA KOJE SAM PO POSLJEDNJOJ ŽELJI NALOŽIO DA SE NAĐU U TEMELJNOM UGOVORU, DABOGDA ŽIVO MESO SA NJEGA OTPADALO,  BIO PROKLET TRI PUTA I 3.000 PUTA OD MENE!”, poručio je Amfilohije.

U.P.A.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije