Connect with us

Svetosavska sekta

Đedo je možda imao ”božji dar” da zaustavlja kiše, ali nije mogao protiv Džomića

Published

on

Visoki funkcioneri svetosavske sekte (SS) parareligijske organizacije poznate i pod ratnohuškačkim akronimom SPC, ne prestaju da šokiraju javnost svojim esktravagantnim stilom života, kontroverzama i malverzacijama.

U moru skandala uglavnom vezanih za kriminalne radnje, politikantstvo i afirmaciju seksualnih devijacija u svojim redovima, mitomansko-šizofreni aspekt svetosavlja ostao je u drugom planu.

Međutim, prije nekoliko dana visoki funkcioner SS koji svoje operativno djelovanje usredsredio pretežno na Crnu Goru Gojko Perović – Goksi potrudio se da oživi pomalo zaboravljeni mitomansko-fantastični aspekt svetosavlja.

Gojko nije na drogama već na mitomaniji

Na nedavnom parapolitičko-nacionalističkom prebrojavanju kodnog naziva ”duhovna tribina” u Čačku, kako je navedeno na svetosavskoj propagandnoj platformi religija.rs, Perović je ”oživio sjećanja na blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, čovjeka čiji je božji dar nadilazio uobičajena shvatanja vjernika”.

Gojko Perović i njegov duhovno-ideološki otac: Možda uspije da proglasi Đeda za Moračkog čudotvorca, ali za Supermena teško

”Blaženopočivši mitropolit Amfilohije imao je sto darova i čuda. Međutim, ako mu budu slikali ikone, moj predlog je da na njoj mora da bude neko razagnanje oblaka. Nekoliko puta sam posvedočio kako je zaustavljao kiše. On je imao taj dar. Jednom u Napulju, nekoliko puta na Njegušima, u Arilju, sada u Čačku”, kazao je Perović čija je zvanična titula protojerej-stavrofor.

Iako je veliki broj čitalaca pomislio da je u pitanju lažna vijest, po svemu sudeći to nije slučaj, jer je Perović zaista ovo rekao. Osim da je u pitanju lažna vijest, po kuloarima su se nakon objave ove izjave proširile spekulacije da je Perović bio pod dejstvom halucionogenih droga, što, kako smo provjerili iz izvora bliskih vrhu tzv. SPC, takođe nije tačno.

Po svemu sudeći Perović je bio inspirisan naletom čuvene velikosrBske mitomanije, po kojoj su između ostalog, Adam, Eva i Isus bili Srbi, pa je moć ”zaustavljanja kiše” najmanje što je mogao da nakalemi na zaostavštinu pokojnog prvog operativca SS Amfilohija Radovića – Đeda.

Džomić – Amfilohijev Kriptonit

Očigledna je Perovićeva ”plemenita” namjera da od Amfilohija napravi Supermena, a u prilog tim naporima ide mu i činjenica da je Amfilohije kao Supermen imao svoju slabu tačku. Ono što je za Supermena kriptonit za Amfilohija je bio sada prvi operativac SS, visokorangirani funkcioner svetosavske sekte za specijalne zadatke Velibor Džomić.

Supermenova slabost je kriptonit, a Đedova je bila ”džominjonit” 

Džomić slovi kao krivac broj jedan za izdaju amaneta Amfilohija, ali i za njegovo olako shvatanje korona virusa koji ga je na kraju koštao ovozemaljskog bivstvovanja.

Kako su ranije kazali naši izvori iz amfilohijevskog korpusa takozvane SPC, Džomić je najzaslužniji za sastavljanje ’’nakaradnog temeljnog ugovora’’ koji je potpisan na prepad 3. avgusta 2022. godine.

Džomić je sastavljao temeljni ugovor i iz njega, po nalogu Beograda, izbacio sve što mu je Đedo rekao da stavi kao dio njegovog amaneta.

Potpisanim ugovorom između SPC i bivšeg premijera Dritana Abazovića, u potpunosti je poništeno nasljeđe pokojnog Amfilohija koji je planirao i gotovo pripremio teren za potpisivanje dokumenta sa ,,Pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori“. Taj termin je izbačen iz ugovora, i zamjenjen nazivom Srpska pravoslavna crkva (SPC).

Takođe, ugovorom je ukinut Episkopski savjet Pravoslavne crkve u Crnoj Gori kao i titula arhiepiskopa, koju je nosio pokojni Amfilohije Radović. Odlukom centrale SS o ukidanju Episkopskog savjeta u Crnoj Gori, koja je potvrđena „temeljnim ugovorom“, izvršena je jaka centralizacija nove uprave takozvane SPC, a Mitropolija crnogorsko-primorska, nekada druga po rangu u SPC, svedena je na nivo episkopije. Odnosno – ponižena je.

Kriv za korona-kletvu

Treba podsjetiti da je Džomić sa zilotskim žarom branio svoje mistično stanovište da litije i tamjan liječe koronavirus, a početkom 2020. godine, kada je pandemija bila u zamahu, je kazao da “vjernici ne treba da se plaše jer su molitvene litije najbolji lijek od svakog virusa, pa i od koronavirusa”.

Atanasije, Džomić i Amfilohije: Manipulacijama o tome da ima lijek za koronu poslao u smrt dvojicu šefova?

Nakon toga Džomić je prozvan ’’pravoslavni vrač’’ i ’’svetosavski epidemiolog’’. Dovodio se u vezu sa olakim shvatanjem  korona-kletve koja je u samo nekoliko mjeseci pokosila četiri istaknuta visoka funkcionera SS Amfilohija zatim i Irineja Gavrilovića, Atanasija Jevtića i prije svih njih Momčila Krivokapića.

Džomić se smatra indirektno odgovornim za njihovu sudbinu jer je tvrdio da ima lijek za koronu i da njegovi pretpostavljeni nemaju razloga za brigu, što je dovelo do olakog shvatanja korona kletve – kako je u javnosti postala poznata nakon što je od ovog virusa za kratko vrijeme preminulo nekoliko lidera SS.

Takođe se spekulisalo da su po njegovim uputstvima zaposleni u tzv. SPC kadili ulice Berana kako bi taj grad očistili od korone.

Sudeći po tome kako je Džomić zvani ”Amfilohijev kriptonit” eliminisao Đeda iz fizičke i istorijske ravni, teško da će Gojko Perović uspjeti da od pokojnog Đeda napravi Supermena. Peroviću ipak možda pođe za rukom da uz jaku dozu svetosavske mitomanije Amfilohija proglasi bar za ”Moračkog čudotvorca”.

U.P.A.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije