Connect with us

Svetosavska sekta

DRITAN USPIO TAMO ĐE JE DF OMANUO: Crna Gora u ratnom snu ”srpskog sveta”

Published

on

Piše: Balša Knežević

Novogodišnji i božićni praznici u regionu, sada već tradicionalno, postaju period kad velikosrpski nacionalizam dobije dozu blagdanskih steroida i uđe u hiperaktivno stanje. Tada ”srpski svet” opijen ekstazom političkog samosažaljenja proisteklog iz nostalgije za ratnim devedesetim, počinje svečano da ispoljava sve one osobine koje ga čine destabilizujućim faktorom u regionu.

Badnji dan i Božić su praznici kada po pravoslavnom i hrišćanskom vjerovanju treba da budemo staloženi, praštamo drugima i provedemo taj period godine u miru i slozi. Svetosavlje, u skladu sa ratnohuškačkom matricom mržnje na koju je nakalemljeno, uspjeva da svake godine izvrgne ruglu ”najradosnije hrišćanse praznike” i pretvori ih u patološki antipod svega ljudskog i hrišćanskog.

Pobornici velikosrpske ideologije, čiji je duhovni nosilac svetosavska sekta (SS) poznata pod akronimom SPC, u periodu od sredine decembra do sredine januara, podgrijavaju tenzije u regionu egzibicionističkim ratnohuškanjem uz ispoljavanje netrpeljivosti, glorifikaciju genocida i bolesnog nacionalizma.

Epicentar nacionalističkog orgijanja i zveckanja oružjem je i ove godine kvazidržavni entitet čiji su ”oci utemeljitelji” odgovorni za impozantan spisak zločina među kojima je i genocid u Srebrenici.

Dodik i velikosrpska klika sanjaju novi rat

Ratnohuškačka orgija se obično odvija ovako – prijemu povodom neustavnog dana RS, prisustvuju krajnje kontroverzni likovi sa afinitetom ka glorifikovanju zločina predvođeni Miloradom Dodikom. Tu su naravno i ministri u vladi RS, popovi zločinačke SPC, ruski ambasador, kao i probrane zvanice iz javnog, društvenog i političkog života Republike Srpske i Srbije.

Balvan Milorad, šizo-Raković i ratnohuškački štimung

Sirovina Milorad koji u svom držanju podsjeća više na podeblji balvan sa glasovnim sposobnostima nego na ljudsko biće, za neustavni dan paradržavnog entiteta na čijem je čelu nikad ne iznevjeri! Jer u prazničnom duhu svetosavlja pripremi samo esenciju velikosrpskog zločinačkog nacionalizma, čisto da isprovocira atmosferu devedesetih za kojima po svemu sudeći čezne. ”Došlo je vrijeme da svi Srbi žive u jednoj državi”, ”Žalim što već 1918. godine nije stvorena velika Srbija”, poziv na ”ujedinjenje RS entiteta sa Srbijom”… dio su tradicionalnog verbalnog orgijanja kojem je Dodik već godinama unazad veoma sklon kada ga savladaju emocije uoči 9. januara. Ove godine sve je začinjeno ordenom za ruskog diktatora Vladimira Putina.

Naravno, maliciozne verbalne masturbacije sa aromom genocida nijesu dovoljne da se kompletira velikosrpski nacionalistički štimung. Zato Mile Balvan organizuje paradu na kojoj defiluju momci u uniformama i sa dugim cijevima koji su spremni da ponovo proliju krv za ”srBstvo” i zajedno sa Putinovim Noćnim vukovima, gurnu region nazad u ratne devedesete.

Mile Balvan sa svojim idolom diktatorom Vladimirom Putinom

Kao šlag na krvavu tortu velikosrpskog ratnog šenlučenja, obično dolazi paraistoričar, šizofreni srbonacista u službi Vučićeve propagande Aleksandar Raković koji je i ove godine imao svojih pet minuta. Na dan kad je proslavljen neustavni ,,dan Republike Srpske“, na televiziji RTRS, predložio je ukidanje Crne Gore, ali i, kako je kazao, razdruživanje u Bosni i Hercegovini po čehoslovačkom modelu. To je njegov uobičajeni doprinos u pokušaju destabilizacije regiona.

Ovo je u suštini slika vlažnog sna svakog poštenog velikosrpskog nacionaliste, inspirisanog zlikovačkom SPC. Mile Balvan i ekipa, sa pripadnicima svetosavskog nacionalističkog korpusa, dan ili dva godišnje, samo raspiruju maštu o novim ratnim pohodima u ime srBstva u regionu, koje će iznjedriti novu plejadu Obilića, Mladića, Karadžića, Arkana…

Abazović uvrstio Crnu Goru u genocidni velikosrpski kolaž

Iako smo već navikli na ovakve morbidne scene vlažnih velikosrpskih  snova, ove godine zahvaljujući neopjevanoj veleizdajničkoj fukari na čelu tehničke vlade Dritanu Abazoviću, Crna Gora je dala ogroman doprinos ratnim snovima ”srpskog sveta”. Crnogorski političari u službi ”srpskog sveta” koji su zahvaljujući Abazoviću, njegovoj URA-i i paramedijskom koncernu koji stoji iza njih došli na vlast, pridružili se ozloglašenoj ekipi velikosrpskih nacionalističkih bukača u destabilizaciji regiona. Naravno inspirisani matricom o nepostojećoj ugroženosti Srba.

Neviđena bruka: Predsjednikci opština iz neočetničkog DF-a idu u Beograd đe se prema njima ophode kao prema otiračima za noge, usput brukaju Crnu Goru poniznim, poltronskim ponašanjem

Zagrijavanje crnogorskih izdajnika i podguznih muva zvaničnog Beograda, počelo je još 13. decembra kada su čelnici crnogorskih opština iz redova neočetničkog DF-a, otišli da se ponižavaju i brukaju u skupštini Srbije, i to pred petorazredom poslanicom partije ”Zavetnici” ortodoksnom srbonacistkinjom Milicom Đurđević Stamenkovski.

Toj sjednici prisustvovali su predsjednici opština Nikšić, Berane i Mojkovac, Marko Kovačević, Vuko Todorović i Vesko Delić kao i predsjednici skupština opština Danilovgrad, Herceg Novi i Tivat, Velimir Đoković, Ivan Otović i Miljan Marković. U Skupštini Srbije je govorio i direktor Srpske kuće u Podgorici prekaljeni ratnohuškač iz 90-ih Emilo Labudović čija je pojava upotpunila ovaj bijedni skup.

Količina bijede, snishodljivosti, poltronstva ispoljena na ovoj sjednici ostaće upamćena kao jedna od najvećih istorijskih bruka Crne Gore i crnogorskog naroda još od podgoričke skupštine i perioda kad je Janko Vukotić postao podguzna muva Ace Palikuće. Jer od količine poltronstva prema srpskim gospodarima i intenziteta mržnje koji je ispoljen prema sopstvenoj državi, čak se smučilo i Milici Zavetnici, koja je veoma rezistentna na jeftinu patetiku i prenemaganje.

Damjanović i Kovač: U slavu genocida

Za Badnji dan i Božić svjedočili smo tradicionalnom velikosrpskom šenlučenju po Podgorici i trobojkama, dok je šef crnogorske filijale SS Jovan Mićović u skladu sa ustaljenom praksom, u božićnoj poruci pozvao građane da izađu na izbore!? Usput se primadona srBske patetike i seks simbol po mjeri svetosavskih popova i nepismenih litijaša Danica Crnogorčević sprdala sa crnogorskom himnom, u skladu sa svojim paćeničkim svjetonazorima. Ali i to je nekako postalo uobičajeno…  

Primadona srBske patetike i seks simbol po mjeri svetosavskih popova i nepismenih litijaša Danica Crnogorčević

Damjanović i Kovač upotpunili velikosrpski podvig

Kruna ovogodišnjeg doprinosa velikosrpskoj politici u regionu, došla je kada su ministri u propaloj vladi Aleksandar Damjanović i Marko Kovač, prisustvovali svečanoj akademiji povodom neustavnog Dana bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska. Sjutradan na paradu u Istočnom Sarajevu kao podrška genocidnoj ideologiji došli su prekaljeni srbonacisti predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević – Šubara i poslanici neočetničkog DF-a Budimir Aleksić i Jovan Vučurović.

Nakon dopirnosa koji su crnogorski funkcioneri dali velikosrpkom orgijanju, punog srca, na ”srBskom jeziku da nas ceo svet razume”, se može konstatovati da je misija veleizdajnika Dritana Abazovića doživjela potpuni uspjeh. Crna Gora je i zvanično od države predvodnika EU integracija i faktora stabilnosti u regionu, postala dio ideologije ”srpskog sveta” koja zastupa razdor, politički haos, zveckanje oružjem i prizivanje rata u ime Putinove imperijalističke vizije Majke Rusije.

Veleizdajnik Dritan Abazović odradio prljavi posao za Vučića: Da li će mu srpski diktator obezbijediti smještaj u Beogradu, jer nakon pada vlade neće smjeti da živi u Crnoj Gori

Koliko god da se patološki lažov i ološ na čelu propale vlade trudio da se ogradi od postupaka svojih ministara, jasno je da on svesrdno podržava njihove postupke. Uostalom, Abazović je samo ponizni sluga Aleksandra Vučića, Porfirija Perića i velikosrpske ideologije. To je dokazao guranjem Crne Gore u nacionalistički haos koji sve više podsjeća na devedesete. Laži u koje se svakodnevno upliće, patetika i licemjerje ne mogu nikako sakriti ovu činjenicu.

Jer da nije bilo njega i njegovih bijednih partijskih poslušnika kao što su presnijećena salonska kvazintelektualna starleta Božena, ili vječito uzdržana licemjerka Suada, Crna Gora ne bi potonula u ambis genocidne politike ”srpskog sveta”.

Jer nijedan Mandić, Vučurović, Aleksić ili Šubara nijesu mogli za beogradske šefove da odrade posao koji je odradio veleizdajnik Abazović; niti je DF mogao da odradi posao koji je odradila najveća politička prevara u crnogorskoj istoriji – URA.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije