Povežite se sa nama

Svetosavska sekta

FOTO: Ovo su veleizdajnici Crne Gore

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crnogorska javnost u petak 8. jula 2022. godine svjedočila je nezapamćenom aktu veleizdaje i školskom primjeru subverzije stranih država, nakon što je Vlada Crne Gore na insistiranje saradnika srpske BIA-e, koji obavlja funkciju premijera, Dritana Abazovića, uz kršenje prethodno postignutog dogovora, izglasala sramni tekst takozavnog ”temeljnog ugovora” sa svetosavskom sektom (SS) poznatom i kao SPC.

Za ugovor su glasali premijer, ministri iz njegove partije i SNP-a:  Dritan Abazović, Vladimir Joković, Aleksandar Damjanović, Ana Novaković Đurović, Filip Adžić, Marko Kovač, Zoran Miljanić, Goran Đurović, Vasilije Lalošević, Miomir Vojinović, Dragoslav Šćekić, Fatmir Đeka i Biljana Šćepanović.

Protiv su bili funkcioneri SDP-a, a uzdržani su bili članovi kabineta iz reda bošnjačkog naroda i Hrvata.  Mišljenje su izdvojili ministri Krivokapić, Ibrahimović i Konjević.

Sjednici nijesu prisustovale ministarka evropskih poslova Jovana Marović i kulture Maša Vlaović, tako da su za ovaj dokument glasli samo 13 ministara od ukupno 21, što nije kvalifikovana većina potrebna za izglasavanje ovog akta.

Iako je Dritan Abazović najavio da će se o ovom dokumentu opet navodno glasati na narednoj sjednici Vlade, jasno je da je danas takozvani ”temeljni ugovor” usvojen i da će to samo biti potvrđeno na narednom zasjedanju, ako do njega uopšte i dođe.

”Pravno, nema novog glasanja o istom pitanju”, jasno je rekla Draginja Vuksanović Stanković profesor prava.

Tako da je ovim potvrđeno pisanje portala Aktuelno da je potrčko predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Dritan Abazović i njegovi saradnici, po uputstvima iz Kremlja, objavio rat zapadnim ambasadama, pljunuo u lice preko 70 odsto građana koji budućnost Crne Gore vide u EU i otvorio vrata za kulminaciju nezapamćenih tenzija u Crnoj Gori!

Da stvari budu na granici tragikomedije govori i to što je sam Abazović na današnjoj sjednici kazao da je svjestan da ova verzija teksta nije najbolja i da ”imamo komisiju mogli bi drugačije i bolje da ga formulišemo”.

Javio se za riječ i ministar pravde Marko Kovač, koji je priznao da postoje djelovi ugovora koji su neustavni, ali da ”strah od neustavnosti nije razlog da ne usvojimo ugovor”!? Ovakva izjava u kojoj ministar priznaje otvoreno kršenje Ustava, ali i pored toga glasa za dokuement nije za komentar.

Da ne pričamo o svim spornim djelovima ovog sramnog ugovora o kojima crnogorska javnost bruji danima. Samo naziv ”temeljni” u ugovoru govori da se takozvanoj SPC priznaje status države u državi, jer se temeljni ugovor potpisuje samo sa državama, kao što je bio slučaj sa Vatikanom i katoličkom crkvom.

Komentarišući ovu okolnost Abazović je samo nonšalantno rekao da je to tek formalan naziv i da praktično nije ni bitan!?

Abazović je danas imao i jedan biser bestidnosti kad je kazao da ”ako ova vlada padne otvaraju se vrata za ruski uticaj”, a sve je to govorio dok je podmuklo radio na usvajanju ugovora sa organizacijom koja je od Evropske komisije označena kao nosilac ruskog uticaja u regionu!

Najbolje objašnjenje zašto se silom na sramotu danas usvojio ovaj dokument dao je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić koji je kazao  ”da je ovo tražio Aleksandar Vučić  da se stavi na dnevni red, da bi srušio Vladu i da bi usporio put Crne Gore ka EU”.

”Njemu (Vučiću) su vezane ruke, on ne može naprijed, pa mu je cilj da uspori sve ostale, prije svega nas”, rekao je Krivokapić. Vučić je danas očigledno uspio.

S obzirom da Abazović po nalogu Beograda i Moskve bez konsultacija, javnog dijaloga i usklađivanja teksta usvojio sramni ugovor, očekuje se odgovor partija koje podržavaju manjinsku Vladu, prije svih DPS-a i SDP-a.

”Želim da vas obavijestim, da zbog svih ovih razloga, ukoliko odbijete prijedlog za dodatnim konsultacijama i usvojite ovakav tekst, ova Vlada je izgubila većinu. Biće podnijet zahtjev za skraćenje mandata i raspisivanje novih izbora”, rekao je ministar odbrane Raško Konjević prije današnjeg glasanja.

Sada ostaje da se vidi da li će zbog ovog sramnog akta veleizdaje DPS i SDP uskratiti podršku Vladi jer je to jedini način da se ovaj dokument poništi, s obzirom da se o istoj pravnoj stvari ne može glasati dva puta.

Za kraj objavljujemo fotografije ljudi koji su glasali za sramni veleizdajnički akt, kojim su groblja naših predaka prepisana drugoj državi.

Vučićev potrčko i saradnik BIA-e: Albansko-crnogroski izdajnik sa misijom izazivanja sukoba u Crnoj Gori
Abazovićev čistač debelog crijeva: Zaboravio na sve što je Crna Gora učinila za Albance i prodao je svetosavskoj sekti po nalogu Vučića i Rame
Miljanić: Suviše neinteligentan da bi shvatio da je izdajnik
Vedeta medijske mafije, Dritan je navukao na izdaju
Izdajnik po rođenju
Dritanov rezervni čistač debelog crijeva i pripejd izdajnik
Izdajnik po rođenju
Mala je ova zemlja koliki je ovo izdajnik! Nedavno proćeran sa Cetinja, sve je jasno!
(Pravni) moron, koji je izvalio da iako nije po Ustavu mora da se usvoji
Izdajnik po rođenju, prvi profesionalni Srbin u Crnoj Gori po političkom opredjeljnju, nepismen po sopstvenom priznanju
Izdajnik po rođenju
Beranski šmeker – izdajnik po rođenju
Nebitna, ali dovoljno za izdaju
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije