Connect with us

Svetosavska sekta

”KAČAVENDISTI” OGORČENI NA MIĆOVIĆA: Nekad je štitio pedofile, a sad nas je iznevjerio zbog ”porodičnih vrijednosti”!

Published

on

Odluka crnogorskih ćelija svetosavske sekte (SS) poznate i pod akronimom SPC, da izvedu ritual ”krvi i tla” pod kodnim imenom „moleban za svetinju braka i očuvanje porodice“ uoči Parade ponosa u Podgorici izazvala je revolt kod najuticajnije struje u okviru ove ratnohuškačko-pedofilske organizacije, takozvanih ”KAČAVENDISTA”, saznaje MEGAEKSKLUZIVNO portal Aktuelno.

Kako je juče saopšteno iz crnogorskih ćelija sekte, koje se vode pod kodnim imenima Mitropolija crnogorsko-primorska i Eparhija budimljansko-nikšićka, 7. oktobra, ispred operativnog centra SS takozvanog ”Hrama Hristovog vaskrsenja” u Podgorici održaće se ritual ”krvi i tla”. Podsjetimo, dan kasnije 8. oktobra, zakazana je parada ponosa u Podgorici.

Ritual ”krvi i tla” predvodiće lideri crnogorskih filijala SS Jovan Nedostojni Mićović i Metodije Ostojić.

Mića i Ostoja su me zaista razočarali

Kako MEGAEKSKLUZIVNO saznaje portal Aktuelno od izvora bliskih jednom od najsvetijih i najuticajnijih duhovnika svetosavske sekte (SS) Vasiliju Kačavendi, odluka Mićovića i Ostojića da održe ritual krvi i tla je izazvala razočarenje i revolt među njjačom strujom u SS – takozvanim ”Kačavendistima”.

”Razočarani smo, ali i revoltirani. Mićović i Ostojić su se od najvećih zaštitnika i promotera pedofila u SS odjednom preko noći pretvorili u zaštitnike porodičnih vrijednsoti. Zaista nečuveno. Ovakav potez neće proći tek tako i može se očekivati žestok odgovor naše lože”, rekli su za portal Aktuelno izvori bliski vrhu Kačavendističke lože.

Podsjetili su da su Joanikije i Metodije donijeli veoma štetnu odluku po njihove karijere, kao i da su ukaljali lik i djelo velikih duhovnika SS kao što su Kačavenda, Filaret i Pahomije.

”Što se desilo zaista ne znamo, ali do prije nekoliko godina Mićović je davao sve od sebe da sakrije i zadnjeg pedofila u SS, dok je u avgustu Ostojić unapredio jednog od naših najzaslužnijih funkcionera Nikolaja Stamatovića. Nije isključeno i da im je pi*ka pamet popila”, zabrinuto su rekli naši izvori.

ZA OVO TREBA DA IDU DIREKTNO U PAKAO: Iznevjerili braću pedofile

Portal Aktuelno juče je pisao kako je interesantno da se SS u Crnoj Gori buni zbog Parade ponosa, odnosno ljudi koji bi samo da prošetaju ulicama, iako se zna da su čelnici njene crnogorske filijale Mićović i Ostojić duboko umiješani u zaštitu pedofila koji dominiraju u ovoj organizaciji.

Podsjetimo, podgoričko tužilaštvo je prije nekoliko mjeseci pokrenulo izviđaj protiv MCP i njenog direktora Jovana Joanikija Mićovića, zbog navodnog prikrivanja pedofilije. Metodije Ostojić je aktera pedofilskih i gej skandala, koji važi za glavnog makroa u svetosavskoj sekti, Nikolaja Stamatovića 9. avgusta proizveo u čin igumana manastira Zlateš u blizini Bijeloga Polja (Tomaševo).

Stoga je krajnje bizarno i nevjerovatno licemjerno da takva lica mogu da govore o zaštiti porodičnih vrijednosti, pa je revolt ”Kačavendista”, čini se, sasvim opravdan.

Nikolaj Stamatović – glavni makro u SS, veoma pogođen odlukom

Portal Aktuelno već gotovo dvije godine piše o pedofiliji u SPC i ulozi Mićovića i njegovih funkcionera u prikrivanju pedofilije.

Portal Aktuelno je 2020. godine objavio seriju od tri teksta u kojima smo predočili javnosti kako je SPC u Crnoj Gori na čelu sa Amfilohijem i aktuelnim mitropolitom Joanikijem prikrivala slučajeve pedofilije, pokušavala da ih koristi za političke obračune unutar crkve.

Takođe smo pisali kako su se na teritoriji Crne Gore skrivali opasni članovi kriminalne organizacije zaodjenuti u mantije SPC, na čelu sa glavnim makroom Stamatovićem.

Bivši đakon SPC Bojan Jovanović, u maju prošle godine na promociji svoje knjige “Ispovest Kako smo ubili Boga” je otvoreno optužio Joanikija Mićovića da je prikrivao slučajeve pedofilije. 

I sam Jovanović bio je na meti pedofila u crkvi. Pokušao je da ga seksualno zlostavlja nekadašnji zloglasni episkop Zvorničko-tuzlanske eparhije (BiH) Vasilije Kačavenda koji je ukazom SPC 2012. penzionisan. Kačavenda važi za rodonačelnika pedofilske struje u SS.

U.P.A.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije