Povežite se sa nama

Svetosavska sekta

MEDENICA: Joanikije je beogradska potirača, patriotska vlast da zabrani djelovanje sekte SPC na teritoriji Crne Gore!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Razgovarao: Balša Knežević

Svetosavska parareligijska sekta (SS), političko-obavještajna, ekstremistička organizacija koja se vodi pod akronimom SPC, posljednjih dana krenula je da radi ono po čemu je najpoznatija – da sije mržnju, huška i poziva na krvoproliće i sukobe.

Najnovija provokacija dogodila se juče na okruglom stolu održanom u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, operativnoj bazi crnogorske filijale SS, gdje je raspravljano o rušenju Mauzoleja na Lovćenu, samim tim i izazivanju krvoprolića u Crnoj Gori.

Tom prilikom govorio je i šef CG filijale SPC nedostojni Jovan Mićović koji se nakon sramotnog ustoličenja 5. septembra na Cetinju u ozbiljnim pravoslavnim krugovima tretira kao prokletnik. Mićović je juče kazao da će se kapela vratiti na Lovćen ”kad se očistimo od ustašluka, koji je zahvatio Crnu Goru”.

U intervjuu za Portal Aktuelno građanski aktivista Obren Medenica, protiv koga je SS nedavno podnijela krivičnu prijavu, komentarisao je riječi nedostojnog popa Mićovića:

”Kako komentarisati govor jedne obične krpe, jedne beogradske potirače koja pokušava da skrene pažnju na sebe periodičnim ponavljanjem priče o rušenju Mauzoleja na Lovćenu, a sad i nazivajući sve koji se ne slažu sa njim ustašama. Ne znam je li ovo put njegovog prethodnika (Amfilohija), nije ih baš moguće uporediti. Onaj jeste bio zlo, vrijeđao, kleo… i da ne podsjećam dalje,  nije potrebno. Ali iz njegovih riječi ova žeđ za krvlju izbijala nije”, rekao je Medenica za Aktuelno.

Obren Medenica

Medenica je u intervjuu govorio o problemima Crne Gore koji potiču od SS, krivičnoj prijavi koja je protiv njega podnijeta, eventualnoj zabrani rada takozvane SPC…

Aktuelno: Prije nekoliko dana ekstremistička organizacija svetosavska sekta (SS), poznata pod zlokobnim akronimom SPC, za koju se vezuju monstruozni zločini i subverzivni rad protiv države, podnijela je krivičnu prijavu protiv Vas zbog Facebook statusa,  ali i portala Aktuelno, odnosno mene kao urednika zbog prenošenja. Da li smatrate da je to izraz nemoći propadajuće svetosavske sekte?

Medenica: Ta prijava me “strašno potresla”. Posebno saznanje da smo izazvali visok stepen uznemirenosti kod sveštenstva i monaštva te zločinačke sekte. Očigledno je da ne podnose bilo kakvu kritiku na svoj račun pa posežu za prijavama misleći, koliki su bravi, da će tako nekoga uplašiti i ućutkati. Nemaju oni problem ni sa mnom ni sa bilo kim ko ih kritikuje, oni imaju problem sa istinom o sebi koja je užasna s obzirom da se radi o sekti koja je podstrekivala najveće zločine i genocid u ratovima devedesetih, koja i dan danas huška i izaziva otvorenu mržnju i podjele među ljudima. Sve ovo što se dešava od početka nacističkih litija do danas je  početak njihovog konačnog kraja u Crnoj Gori, koji će brzo uslijediti, a čega su sve više svjesni, pa otud i ove prijave i velika nervoza. Da, čista nemoć je u pitanju!

Aktuelno: Ironično je da je prijava protiv Vas podnijeta za navodni ,,govor mržnje” i vrijeđanje pokojnog, bivšeg šefa crnogorske filijale SPC Amfilohija Radovića poznatijeg kao Sotona, koji je bio poznat kao generator govora mržnje i ratnohuškanja. Da li to vidite kao vid licemjerja?

Medenica: Ima onaj Njegošev stih “Zlo činiti od zla braneći se..” koji je sasvim primjeren kada su oni u pitanju, kao najveće zlo nakon Hitlera na ovim prostorima. Protiv njih je sve dozvoljeno. Bukvalno!

Aktuelno: Da li ste zabrinuti zbog ove prijave, i šta očekujete od nadležnih organa?

Medenica: Ni najmanje. Žao mi je što nijesam u Crnoj Gori da se odazovem pozivu, ako dođe do toga, i da pred nadležnim organima kažem sve ono što zaista mislim o njima, a što na društvenim mrežama ne mogu reći jer bi mi ugasili nalog.

Aktuelno: Osim protiv Vas krivična prijava podnijeta je i protiv mene kao glavnog i odgovornog urednika portala Aktuelno, koji je prvi u Crnoj Gori pisao o pedofiji u redovima zločinačke SS. Da li je prijava protiv nas dvojice podnijeta da bi se skrenula pažnja sa priče o pedofiji?

Medenica: Oni više ne znaju odakle im puca. Sa svih strana ih stižu užasi koje su radili.  Evo, svjedoci smo da se vodi postupak i protiv Joanikija zbog prikrivanja pedofilije, a to je tema o kojoj je pisao portal Aktuelno među prvima, pa je razumljivo da im Balša Knežević smeta i žele da ga ućutkaju. Ali ni u ovom slučaju oni nemaju problem sa portalom Aktuelno ni sa Balšom Kneževićem. Oni imaju problem sa istinom zbog koje se ide u zatvor, a istina isplivava…

Aktuelno: Da li je prema Vašem mišljenju moguća stabilnost Crne Gore sa ovako jakim uticajem svetosavske sekte, čiji službenici po nalogu beogradske centrale čine sve da unište državu. Šta država treba da uradi kad se na vlast vrate patriotske snage?

Medenica: Stabilnost ne samo Crne Gore već i cijelog Balkana je ozbiljno ugrožena djelovanjem povampirenog srpskog šovinizma i fašizma, a SS je sada ono što je u Miloševićevim rukama nekad bila JNA. Jako uporište ova zločinačka organizacija ima u Crnoj Gori i svaki period stabilnosti je privremen sve dok se ne oslobodimo ovog zla, ove najduže okupacije u istoriji Crne Gore. Ono što država mora da uradi istog momenta kad dobijemo normalnu, patriotsku vlast je potpuna zabrana djelovanja ove sekte na teritoriji Crne Gore i da krivično odgovaraju za sve što su radili decenijama. Crkva Srbije nema šta da traži u Crnoj Gori, a ispunila je odavno sve uslove koje Ustav predviđa da bi bila zabranjena.

Prokleti Jovan – beogradska potirača

Aktuelno: Crnogorski Bog pobio je korona kletvom velike mrzitelje Crne Gore – Amfilohija Radovića, Irineja Gavrilovića i Atanasija Jevtića u razmaku od godinu. Da li mislite da su funkcioneri SS nešto iz toga naučili, a ako nijesu, što ih po Vama očekuje?

Medenica: Ateista sam i ovo što ste naveli me prvi put u životu pokolebalo. Ako ima boga, štiti Crnu Goru definitivno! E sad, jesu li što naučil? Mislim da ne, jer oni ne vjeruju u boga. Niko od njih. Jer da vjeruju u boga, bojali bi se nakon svega što su radili i što i dalje rade. Kada biste kompletno sveštenstvo i monaštvo ove sekte doveli na poligraf i postavili im samo  pitanje da li vjeruju u boga, potvrdan odgovor bi kod svih bio registrovan ka čista laž! Dakle, ništa naučili nijesu, njihov kraj u Crnoj Gori je počeo, srećna država ćemo biti kada ispratimo preko granice ili preko kapije spuškog zatvora poslednjeg srbijanskog popa.

Aktuelno: Kako komentarišete ratnohuškački govor nedostojnog Jovana Mićovica koji Crnogorce naziva ustašama i najavljuje rušenje Mauzoleja na Lovćenu? Da li je krenuo stopama svog prethodnika Sotone u namjeri da izazove krvoporliće u Crnoj Gori?

Medenica: Kako komentarisati govor jedne obične krpe, jedne beogradske potirače koja pokušava da skrene pažnju na sebe periodičnim ponavljanjem priče o rušenju Mauzoleja na Lovćenu, a sad i nazivajući sve koji se ne slažu sa njim ustašama. Ne znam je li ovo put njegovog prethodnika, nije ih baš moguće uporediti. Onaj jeste bio zlo, vrijeđao, kleo… i da ne podsjećam dalje,  nije potrebno. Ali iz njegovih riječi ova žeđ za krvlju izbijala nije. Tako da ne mislim da ide putem svog prethodnika, ali ako se ne zaustavi bojim se da će njegov put ličiti na put prokletnika, mrzitelja i huškača, kakav je uostalom put većine funkcionera ove sekte.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije