Povežite se sa nama

Svetosavska sekta

MEGAEKSKLUZIVNO Amfilohije za Aktuelno iz pakla poručuje: Ko potpiše izdajnički ugovor dabogda bio proklet tri puta i tri hiljade puta od mene!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crna Gora ponovo je na udaru veleizdajničke klike predvođene trenutnim premijerom Dritanom Abazovićem i njegovim nalogodavacima iz Beograda Aleksandrom Vučićem i Porfirijem Perićem.

Takozvani ”temeljni ugovor” sa organizacijom poznatom kao svetosavska sekta (SS), koja se vodi pod akronimom SPC poslije mjeseci natezanja konačno je objavljen na sajtu Vlade, a najgori strahovi po pitanju njegovog sadržaja su se obistinili. Taj veleizdajnički dokument takozvanu SPC postavlja iznad zakona Crne Gore i čini je zasebnom paradržavom u državi.

Ukoliko bude usvojen ovaj groteskni akt omogućiće SS da proširi svoje obavještajno-bezbjednosne i propagandno-političke operacije, nakon čega će mnogo lakše raditi na sprovođenju krajnjeg cilja – integracije Crne Gore u granice ”srpskog sveta”, đe bi Crnogorci kao nacija konačno bili proglašeni za statističku grešku!

Razumljivo je da je ovakav izdajnički dokument naišao na negodovanje svih iskrenih patriota i ljudi kojima je Crna Gora u srcu, jer potpisivanjem ovakvog akta, ugroženi su sami temelji državnosti.

Dritan Abazović i Amfilohije: Ajde sad ga potpiši majstore!

Ali pored toga što su crnogorske patriote ogorčene sadržajem ugovora, sve glasnije je i nezadovoljstvo pripadnika srpskog korpusa u državi, koji ističu da je ovaj ugovor štetan jer predstavlja izdaju amaneta pokojnog lidera crnogorske filijale SS Amfilohija Đeda Radovića. Pojedini krugovi među crnogorskim Srbima, naglašavaju da je ovaj ugovor tolika izdaja da je i veliki broj profesionalnih Srba sramota što Dritan Abazović toliko želi da udovolji interesima Srbije i Aleksandra Vučića.

Da bi otklonili nedoumice koje su se javile kada je u pitanju nezadovoljstvo korpusa profesionlih Srba ”temeljnim ugovorom” sa takozvanom SPC, kontaktirali smo jednog od najvećeg autoriteta (pored Velibora Džomića) kada su pitanju temeljni ugovori – Amfilohija Rista Radovića Đeda.

Radović već skoro dvije godine boravi u paklu, iz kojega povremeno izađe da bi išao na časove montenegristike kod crnogroskih svetaca Svetog Vasilija Ostroškog i Svetog Petra Cetinjskog.

Đedo je, kao i obično, bio veoma srećan što ga je naš onozemaljski dopisnik kontaktirao, jer, kako je kazao, već danima je u velikim mukama i ”želi da sa ovozemaljskom javnošću podijeli revolt koji je kod njega izazavo tekst takozvanog temeljnog ugovora”.

”Izdaja! Izdaja! I po tri i tri hiljade puta izdaja. Na to mogu da svedem moje mišljenje o tekstu takozvanog ‘temeljnog ugovora’ koji planira da potpiše Dritan Abazović. Taj ugovor je gotovo isti kao ona pisana kreatura koju je moj Zdravinjo Podoljub namjeravao da potpiše, ali nije mogao jer se previše napio. Iz temeljnog ugovora koji država Crna Gora treba da potpiše sa SPC, uklonjen je termin Pravoslavna crkva u Crnoj Gori, na kojem sam insistirao kada se govori o četiri eparhije! Taj termin na prevaru i mimo moje želje, zamjenjen je nazivom Srpska pravoslavna crkva”, kazao je pokojni Radović našem dopisniku odgovarajući na pitanje ”zašto je sve veći broj profesionalnih Srba u Crnoj Gori nezadovoljan ugovorom”.

Ploča na Amfilohijevom grobu: Niđe se ne pominje SPC

Pokojni mitropolit, ne tako blaženopočivši, podsjeća da ni na njegovom grobu ne stoje riječi ”Srpska pravoslavna crkva“!

Amfilohije je kazao da je pred kraj života uvidio da Crnoj Gori po božijem i zemaljskom zakonu pripada pravoslavna autokefalna crkva i podsjetio je da se suprostavljao tadašnjem lideru takozvane SPC Irineju i njegovom šefu Vučiću. Međutim, kako je podsjetio, korona-kletva Crnogorskog Boga ga je spriječila da se iskupi na Zemlji, jer je hitno morao u pakao.

”Crna Gora mora imati svoju autokefalnu crkvu kao što je imala i prije, ja sam na tome radio jer sam morao da se nekako iskupim za sve grijehe koje sam nanio Crnoj Gori i Crnogorcima. Ali sve moje napore su srušili izrodi i izdajnici. Onaj psihotični Vučić i njegovi izvršioci radova ukinuli su Episkopski savjet u Crnoj Gori, a iz ‘temeljnog ugovora’, osim što je nestao naziv na kome sam insistirao – Pravoslavna crkva u Crnoj Gori, nestala je i titula Arhiepiskopa cetinjskoga namijenjena predsjedavajućem Episkopskoga savjeta! Takođe je ukinuto proslavljanje ‘SVETOGA Mitropolita Petra Drugoga Tajnovidca Lovćenskoga’, koga sam za inat onima sa Kalemegdana, jednostrano proglasio za svetitelja. Ali sad nećemo o tome”, rekao je Amfilohije.

Podsjetio je na izjavu koju je dao za Aktuelno prošle godine kada je bivši premijer Krivokapić trebalo da potpiše temeljni ugovor.

”Paklene muke i sva iskušenja nijesu ravna bolu i gorkom ukusu razočarenja koje osjećam zbog odnosa mojih navodnih prijatelja i bliskih saradnika koji su me prodali kao polovno auto za šaku beogradskih srebrnjaka. Čak me i Dritan prodao, zaboravio je kako sam im u Ostrogu vladu sastavljao. Baš sam razočaran”, citirao je sebe Radović iz intervjua koji je ranije dao za portal Aktuelno.

Pokojni lider crnogorske filijale SPC, zamolio je našeg dopisnika da premijeru Abazoviću i svima koji budu željeli da potpišu ovakav izdajnički temeljni ugovor poruči:

”Dritane i svi vi izdajnici moga amaneta imam da vam poručim sljedeće: KO NE BIO VIJERAN RIJEČIMA KOJE SAM PO POSLJEDNJOJ ŽELJI NALOŽIO DA SE NAĐU U TEMELJNOM UGOVORU, DABOGDA ŽIVO MESO SA NJEGA OTPADALO,  BIO PROKLET TRI PUTA I 3.000 PUTA OD MENE! Pa ga vi potpisujte po nalogu Vučića i Perića. Izdajnici”, zaključio je Amfilohije.

U.P.A.

*Napomena: Tekst je satiričnog karaktera, nije zasnovan na činjenicama i nema za cilj širenje lažnih informacija, već samo predstavlja nadrealistički osvrt na društveno-političke devijantne pojave.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije