Povežite se sa nama

Svetosavska sekta

OPERATIVCI ”SRPSKOG SVETA” NA DJELU: U Nikšiću viđena koordinirana akcija ekstremista SPC, po nalogu iz Beograda

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Veličanstvena proslava Dana državnosti kojoj je juče u Nikšiću prisustvovalo preko 10.000 dostojanstvenih građana, ostaće upamćena kao jedna od najveličanstvenijih skupova crnogorske mladosti i patriotizma, sa koga je poručeno da nećemo pristati na asimilaciju i integraciju u nacistički koncept ”srpskog sveta”.

Ovako veličanstven skup, kome su prisustvovali stari, mladi, porodice iz cijele Crne Gore nije mogao da ostane nezapažen od zlokobnih ekstremističkih ćelija ”srpskog sveta”, koje čine sve da destabilizuju Crnu Goru.

Podsjetimo, grupa vjerskih ekstremista koje su predvodili članovi klerofašističke grupe ”Zavjetnici Tvrdoš” bliske svetosavskoj sekti (SS) koja se vodi pod akronimom SPC, nosili su trobojke i uputili se prema trgu u centru Nikšića sa jednim ciljem – da po diktatu njihovih nalogodavaca iz SPC i Beograda naprave incident i zasjene veličanstveni skup koji je održan.

Kako saznajemo, provokatore je organizovao neočetnik na čelu Opštine Marko Kovačević Šubara – poznat po bliskim vezama sa svetosavskim ekstremističkim grupama.

Ekstremisti pjevaju koljačko-četničku pjesmu „Leleču Turci, kukaju bule“, a policija ih propušta do mirnih građana i samo što im ne aplaudira! FOTO: CDM

Najtragičnije u čitavoj situaciji je što je policija čini se, radila u koordinaciji sa ekstremistima, i umjesto da je reagovala i odstranila provokatore, ona ih je propuštila do trga, dopustila im da provociraju, pjevaju koljačko-čentičke pjesme pune mržnje i izazovu incident da bi potom bacila suzavac na mirne građane, među kojima je bilo porodica sa djecom!

Za ovakvo sramno ponašanje policije neko će morati da odgovara – prije svega izdajnik na čelu MUP-a Filip Adžić, a tek treba da se utvrdi pojedinačna odgovornost u lancu komande. Propusti i koordinacija policije i ekstremista jasno su vidljivi na ovom videu koji je podijelio jedn od članova kleronacionalističkih grupa.

Jedno je sigurno, bacanje suzavca na Crnogorce koji se mirno okupljaju sada je već postala praksa režima Dritana Abazaovića, koji po nalogu Beograda i svog kontrolora Aleksandra Vučića čini sve da Crnogorce svede na statističku grešku projekta ”srpski svet”.

Ekstremisti imaju podršku Srbije i RS

Ono što se desilo juče u Nikšiću je po svemu sudeći samo koodinirana akcija dobro pripremljene paravojske provokatora ”srpskog sveta” bliske takozvanoj SPC, čiji je jedini cilj izazivanje nereda i destabilizacija države. Portal Aktuelno već duže vremena upozorava na ekstremističke ćelije koordinirane iz Srbije i Republike Srpske, blisko povezane sa svetosavskom sektom (SS) koja se vodi pod akronimom SPC. Stvaranjem haosa oni imaju za cilj da destabilizuju Crnu Goru i lakše je integrišu u ”srpski svet”.

Ove grupacije imaju direktnu podršku od trenutnog premijera, za koga se spekuliše da je saradnik sprske BIA-e Dritana Abazovića, koji je povezan sa ekstremističkim bratstvima. U prilog tome ide i proslava kojoj je krajem februara kao potpredsjednik vlade i koordinator bezbjednosnog sektora prisustvovao u restoranu na Bioču, sa operativcima SPC i pripadnicima ekstremsitičkih grupa.

Abazović sa jednim od ekstremista

Glavni operativac i koordinator ovih ekstremističkih grupa je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević – Šubara. Obojica rade po nalogu srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, a portal Aktuelno već je upozoravao da bi ovakav scenario izazivanja haosa na prosalvi 13. jula mogao da se dogodi.

O ulozi Abazovića i njegovog poltrona na mjestu ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića u ovoj i sličnim operacijama pisaćemo naknadno. Ovom prilikom samo podsjećamo na prethodna pisanja kada smo upozoravali na ekstremističke paravjerske grupe pozicionirane u Nikšiću, i veoma bliske takozvanoj SPC.

Veze SPC sa kriminalcima

Jučerašnji događaj je bio upravo rezultat djelovanja tih ekstremističkih grupa, čija je okosnica operativnog rada povezana sa takozvanom SPC.

Sada je potvrđeno ranije pisanje portala Aktuelno da SPC za sprovođenje svojih antidržavnih i kriminalno-subverzivnih aktivnosti sve više počinje da kopira model koji se koristi u Srbiji – osniva nacionalistička udruženja, sa tom specifičnošću što se predstavljaju kao ”pravoslavna bratstva”, čiji su najistaknutiji članovi duboko upleteni u sumnjive poslove sa one strane zakona.

Ekstremisti isrped baze SS u Podgorici: Spremni za reprizu 90-ih

Jedna od najpoznatijih takvih organizacija koja ima sjedište u Nikšiću, ali i jake veze sa Republikom Srpskom, je takozvano ”pravoslavno bratstvo” – ”Zavjetnici Tvrdoš”. Oni su imali ključnu ulogu u jučerašnjem incidentu!

Ova organizacija  u žižu javnosti dospjela kada je u nedavnoj akciji policije u Nikšiću uhapšen, između ostalih, Marko Jevrić aktivni član ovog bratstva. On je od ranije poznat policiji kao bezbjednosno interesantno lice, a uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u uličnoj trgovini i distribuciji narkotika.

Kako su kazali naši izvori dobro upućeni u rad SPC, Jevrić je aktivno učestvovao u litijama i svim aktivnostima takozvane SPC. Aktivan je bio i na Cetinju i u Cetinjskom manastiru u septembra prošle godine, kao i mnoga druga bezbjednosno interesantna lica iz Crne Gore i okruženja.

Kako su kazali naši izvori, lice koje je takođe bilo zaduženo za izvršenje svih direktiva SPC je i Mitar Knežević, optuženi u izvršenju teškog razbojništva u nikšićkoj pošti, kada je stradao radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak (50). Mitar Knežević, je brat Ostoje Kneževića, funkcionera SPC, takozvanog popa, koji je postavljen za cetinjskog paroha. Ostoja Knežević je inače desna ruka šefa CG filijale SPC Jovana Mićovića i formalno osoba od njegovog najvećeg povjerenja!

Svetosavska braća poziraju ispred objekta koji je nekad bio kancelarija predsjednika Opštine Nikšić, a sada je štab za ekstremističko djelovanje i organizaciju akcija uklanjanja crnogroskih zastava

Kovačević – gradonačelnik ili operativna veza za kriminalce i ekstremiste?

Osoba koja je duboko upletena u ekstremističko-subverzivnu mrežu Srpske crkve, i za koju se spekuliše da koordinira radom takozvanog bratstva ”Zavjetnici Tvrdoš”, je predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević, poznatiji pod nadimkom Šubara zbog svojih ekstremnih neočetničkih svjetonazora.  Odavno se spekuliše da je Kovačević, kancelariju predsjednika opštine pretvorio u operativni čvor ekstremističkih, svetosavskih grupa. Kako su kazali izvori portala Aktuelno, on je u bliskoj vezi sa Ilijom Maslovarićem, pripadnikom službe tajne policije Republike Srpske i  odgovornim licem NVO ”Zavjetnici Tvrdoš” Dragom Musićem.

Treba takođe podsjetiti da je Kovačevićev ujak osoba koja se povezuje sa kriminalnim miljeom – Ranko Radošević (46), zvani Ranko Eskobar, za koga se spekulisalo da pripada grupi Rajka Baćovića zvanog Džeger.

Marko Kovačević – Šubara i njegova svetosavska braća: Postavlja cerade sa likom zlikovca Amfilohija Radovića – Sotone, a u slobodno vrijeme zloupotrebljava funkciju predsjednika opštine da sorganizuje ekstremističke grupe

Kako kažu naši izvori, upravo su preko ove linije iz Trebinja stizale jasne instrukcije za formiranje što više crkvenih bratstava i organizacija.

”Iz Trebinja su stizale jasne instrukcije za formiranje što više crkvenih bratstava i organizacija zarad jačeg djelovanja i bržeg povezivanja na teritoriji Crne Gore. Tako je među prvima organizovano bratstvo  “Zavjetnici Tvrdoš”, čiji su članovi pretežno lica kriminogene prošlosti, a od skoro pomenuto bratstvo je “preregistrovano” u Nevladinu organizaciju, radi lakšeg djelovanja i finansiranja iste”, rekli su naši izvori.

Odgovorno lice NVO Zavjetnici Tvrdoš je atletski trener Drago Musić, u bliskom kontaktu sa predsjednikom opštine Nikšić Markom Kovačevićem – Šubarom – za koga se spekuliše da direktno koordinira bratstvom!

”Bratstva” pružala podršku Periću i njegovim agentima u mantijama prilikom posjete Ostrogu

”Musić je zbog zasluga na litijama, politički, od skoro zaposlen u novoformiranom Savjetu za sport u opštini Nikšić”, kazali su naši izvori. Takođe, kako navode naši izvori, od skoro je formirano i novo bratstvo u Petrovićima  “Sveštenomučenika Rista Kosijerevskog”, sa jasnim zadacima koji se uklapaju u model subverzivno-ekstremističkog djelovanja koje promoviše SPC.

Ekstremisti se već pripremali za 13. jul, uz podršku iz RS

Ista lica i organizacije, kao što su imali zadatke na Cetinju 5. septembra prošle godine i 12. maja prilikom posjete šefa SPC Porfirija Perića Nikšiću (obezbeđenje litije, pratnja stranim zvaničnicima) pozivali su i okupljali sve članove i istomišljenike na sukobe, opstrukciju i destabilizaciju sedmicama prije najavljene proslave 13. jula u Nikšiću.

Zlokobne poruke lica koja bi Crnu Goru i region da vrate u mrak 90-ih, koje su kružile grupama na drušptvenim mrežama prije skupa 13. jula

Lice sa teritorije Hercegovine, a koje je veoma bitno za rad čitavog ovog sistema je Ilija Maslovarić pripadnik službe tajne policije Republike Srpske.

”Maslovarić važi za čovjeka veoma bliskog samom vrhu SPC, predsjedniku Opštine Nikšić Marku Kovačeviću i svim organizacijama stvorenim u Nikšiću. Razlog tome je jednostavan, odlično poznaje Nikšić jer je više godina bio odgovorno lice u firmi “Pentar” čiji je stvarni vlasnik SPC. Poslije teške krađe u firmi Pentar, Maslovarić je iznenadno nestao, i preselio se u Trebinje. Ima jako uporište u Nikšiću zahvaljujući velikom broju poznanstava i kumstava. Maslovarić je imao jasna zaduženja za 12. maj – to se odnosilo na dolazak lidera SPC Porfirija Perića, njegovo obezbjeđenje, organizovanje većeg broja hodočasnika i ostalih stanovnika Hercegovine autobusima i putničkim automobilima na litiju 12. maja u Nikšiću”, rekali su naši izvori.

Kao što je portal Aktuelno najavljivao, sva navedena lica, sa starim razrađenim metodama, samo sada sa puno uigranijim timom, obavili su svoj zadatak i izazvali incident na dan državnosti Crne Gore, 13. jul.

Očigledno je da će ovim problemom morati pozabaviti neka nova vlade jer ovakve ekstremističke grupe imaju punu podršku trenutnog premijera Abazovića, koji je ništa drugo nego vojnik Aleksandra Vučića u realizaciji projekata ”srpski svet” ili kako ga eufemizirano naziva ”Otvoreni Balkan”. 

B.Knežević

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Sponzor

Najčitanije