Povežite se sa nama

Svetosavska sekta

PEDOFILI, RATNOHUŠKAČI, KRIMINALCI, TERORISTI: Evo sa kakvim zločincima je veleizdajnik na mjestu premijera potpisao ugovor!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Saradnik srpske BIA-e koji na nesreću Crne Gore obavlja funkciju premijera Dritan Abazović i lider svetosavske sekte (SS) pozante pod kodnim akronimom SPC Prvoslav Prle Perić, alijas Porfirije, u neviđenom aktu subverzivnog fukarluka potpisali su juče veleizdajnički ”temeljni ugovor”.

Jasno je da se u ovom slučaju radi o presedanu i skandalu, jer je nevjerovatno da Abazović na ovakav način potpisuje papir čiji je sadržaj osporavan od brojnih pravnih stručnjaka, NVO, političara pa čak i uhljeba iz CANU.

Portal Aktuelno ovom prilikom objavljuje kratko podsjećanje sa linkovima za tekstove koji jasno dokazuju genocidni i zločinački karakter takozvane SPC, koja je u martu i zvanično od najviše evropske instance Evropskog parlamenta (EP) označena kao glavni destabilizujući faktor i zastupnik ruskih interesa u regionu, da bi bilo jasno sa kim je potpisan veleizdajnički ugovor.

Opširnije o zločinačkoj organizaciji pod akronimom SPC možete čitati na ONLINE MAGAZINU LUČA u rubrici SVETOSAVSKA SEKTA.

Najveći zločin SS je ipak uradila nakon nasilne aneksije Crne Gore 1918. kad je popljačkala kulturno-istorijsku baštinu Crne Gore, ali ovom pirlikom se nećemo baviti tom temom o kojoj se mogu napisati tomovi knjiga.

Ratnohuškačka ispostava 

Takozvana SPC je poznata kao ratnohuškačaka, svetosavska, nacionalistička ispostava, sa jasnim političkim ciljevima, koja sarađuje sa stranim bezbjednosno-obavještajnim službama na uništavanju državnosti Crne Gore i njenoj integraciji u granice neonacističkog ideološkog provizorijuma pod imenom ”srpski svet”. SPC i njihovi popovi učestvovali su u podstrekavanju ratnih zločina u ratovima 90-tih, o čemu možete čitati na OVOM LINKU!

Ljotić i Velimirović: Ideolozi svetosavskog političkog kulta ”krvi i tla”

Treba napomenuti da SPC kao organizacija nema nikakve veze sa pravosalavljem niti sa hrišćanstvom, a dokaze za ove tvrdnje možete pročitati u tekstovima koje je portal Aktulno ranije objavio na ovim linkovima:

Svetosavska crkva u službi antihrista (1): “Što me kušate, licemjeri”

Svetosavska crkva u službi antihrista (2): “Ocem svojim ne zovite nikoga na zemlji, jer je u vas jedan Otac, na nebesima”

Svetosavska crkva u službi antihrista (3): “Vidiš trun u oku brata svoga, a brvno u oku svome ne osjećaš”

Osim što je antihrišćanski nastrojena, treba napomenuti da SPC zastupa radikalnu klero-nacionalističku ideologiju nazvanu “svetosavlje” koja je nastala 30-ih godina prošlog vijeka podstaknuta srpskim fašizmom sa Nikolajem Velimirovićem i Dimitrijem Ljotićem kao vodećim ideolozima.

Blagosiljanje ratnih zločinaca

Takozvana SPC, kao legitimni predstavnik ratnog, krvoločnog svetosavskog kulta ”krvi i tla” bila je glavni duhovno-ideološki pokretač gotovo svega zla, razaranja i ratova koja su zadesila region bivše SFRJ. 

Teroristička organizacija SS

Tradiciju zločina i ratnohuškanja nastavljaju i danas, a o njihovim terorističko-ekstremističkim aktivnostima portal Aktuelno takođe je pisao.

Funkcioneri SS u svom prirodnom okruženju: Specijalci, duge cijevi, pancir ćebe…

Pisali smo kako su ekstremisti takozvane SPC koristili puteve u graničnom pojasu koji povezuju Republiku Srpsku i Crnu Goru koji su veoma slabo kontrolisani, da bi prokrijumčarili grupu od 30 ljudi (ekstremista nap.a.) iz Trebinja prilikom ustoličenja Joanikija Mićovića na Cetinju 05. septembra prošle godine.

Takođe smo pisali i o ulozi takozvane SPC da ekstremsite iz drugih država poveže sa političkim ”kontaktima” u Crnoj Gori. Osoba koja je duboko upletena u ekstremističko-subverzivnu mrežu Srpske crkve, i za koju se spekuliše da koordinira radom takozvanog bratstva ”Zavjetnici Tvrdoš”, je predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević, poznatiji pod nadimkom Šubara zbog svojih ekstremnih neočetničkih svjetonazora.  Odavno se spekuliše da je Kovačević, kancelariju predsjednika opštine pretvorio u operativni čvor ekstremističkih, svetosavskih grupa.

”Vjernici” SS

Treba podsjetiti da je glavni logistički centar u Banjanima manastir Kosijerevo, u kome su planirane sve aktivnosti vezano za predizbornu kampanju 2020. godine i političke litije pokrenute od strane SPC.

Takođe smo iznosili i dokaze o umreženosti velikosrpskih snaga u Crnoj Gori sa logističkim centrima iz Republike Srpske i Srbije, koji su direktno podržavani iz Moskve.

Osim Aleksandra Vučića, njegovog pajtaša Milorada Dodika, crnogorskih političara i funkcionera takozvane SPC, kao važan dio svetosavske mašinerije za hibridno ratovanje protiv Crne Gore pominju se i visoki funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS).

Crkvena pedofilska mafija

Međutim, jedna od najzlokobnijih i najperverznijih tajni koju je ova organizacija decenijama krila od javnosti je organizovana mreža pedofilije.

Više državno tužilaštvo u Podgorici pokrenulo je prije nekoliko mjeseci izviđaj protiv Mitropolije crnogorsko-primorske (MPC) takozvane Srpske pravoslavne crkve i njenog lidera Joanikija Mićovića, zbog prikrivanja pedofilije.

Kačavenda i Joanikije: Braća po pedofiliji

Portal Aktuelno je 2020. godine objavio seriju od tri teksta u kojima smo predočili javnosti kako je SPC u Crnoj Gori na čelu sa Amfilohijem i aktuelnim mitropolitom Joanikijem prikrivala slučajeve pedofilije, pokušavala da ih koristi za političke obračune unutar crkve.

Takođe smo pisali kako su se na teritoriji Crne Gore skrivali opasni članovi kriminalne organizacije zaodjenuti u mantije SPC.

Na promociji svoje knjige “Ispovest: Kako smo ubili Boga” bivši monah Bojan Jovanović je otvoreno optužio Joanikija Mićovića da je prikrivao slučajeve pedofilije. Nakon toga je NVO Montenegro International podnijela krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu za prikrivanje pedofilije protiv Mićovića i Mitropolije crnogorsko-primorske.

SPC se takođe dovodi u vezu sa raznim drugim oblicima kriminala uključujući i šverc droge. Ovo je bio samo kratki podsjetnik sa kim je Dritan Abazović potpisao takozvani ”temeljni ugovor”.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije