Connect with us

Svetosavska sekta

PRILIKA DA VLAST DOKAŽE DA SS NIJE IZNAD DRŽAVE: Ukloniti svetosavski kontejner razdora sa Rumije

Published

on

Vlada u tehničkom mandatu, kao i državni organi koji se od dolaska ’’slobode’’ 30. avgusta 2020. busaju u objektivnost i neselektivnost kada je u pitanju primjena zakona, imaju jedinstvenu priliku da pokažu da se u Crnoj Gori poštuju propisi i da niko nije iznad zakona.

Ova jedinstvena prilika izvršnoj vlasti i nadležnim organima se ukazala nenadano, a za sve ja zaslužna jedna spomen-ploča postavljena na objektu nekadašnjeg logora Jugoslovenske narodne armije u Morinju.

Uprava za inspekcijske poslove naložila je prije dva dana Opštini Kotor da ukloni spomen-ploču iz  Morinja, ali se to nije desilo. Pripadnici Vojske komunalnoj policiji i inspekcijskom nadzoru nijesu dozvolili da ukloni ploču, a Uprava za kulturna dobra i kulturnu baštinu izdala je prekršajni nalog protiv predsjednika opštine Vladimira Jokića.

Prilika da se pokaže dosljednost

Akcija komunalne policije i inspekcije došla je iznanađujuće ekspresno, jer samo nešto više od dvije sedmice nakon što je ploča postavljena, nadležni organi su došli da je uklone! Začuđujuće efikasno!

Komentarišući dešavanja u vezi sa spomen pločom u Morinju, kontroverzni premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je juče da nije čuo da je neko protiv table, nego samo da se obilježja ne mogu postavljati nezakonito.

“Tabla da, obilježje da, ali u skladu sa zakonom”, poručio je Abazović.

Nakon ovakve izjave i iznenađujuće ekspresne akcije nadležnih organa, otvorila se mogućnost da izvršna vlast dokaže da ne postupa selektivno, već da propisi i zakon važe za sve institucije u Crnoj Gori.

U ovom slučaju otvorio se prostor da izvršna vlast i nadleži organi dokažu da svetosavska sekta (SS), koja se vodi pod akronimom SPC nije iznad zakona i države. To mogu da dokažu ako inspekcija i komunalna policija reaguju ekspresno kao u slučaj table u Morinju i uklone limeni svetosavski kontejner zla koji je postavljen na vrh Rumije.

Kontejner zla i mržnje

Prije nešto više od 17 godina u klasičnoj desantno-okupacionoj akciji, uz pomoć vojnog helikoptera podgoričkog garnizona tadašnje Vojske Srbije i Crne Gore, postavljen je limeni kontejner na vrh Rumije, koji je pokojni lider MCP Amfilohije Radović nazvao “Crkva Svete Trojice”.

Kontejner zla na Rumiji

Metalni objekat na vrh Rumije je donijet u vrijeme zahuktavanja političkih priprema za referendum 2005. godine, a ova akcija svetosavske sekte, njenih beogradskih nalogodavaca i vojno-bezbjednosnih izvršilaca, imala je za cilj izazivanje građanskog rata. Od tog turbulentnog perioda pa do danas ova “crkva” (kako čelnici  svetosavske sekte vole da je nazivaju), postala je simbol uzurpatorske sile takozvane SPC u Crnoj Gori, ali i najsvetiji pravoslavni kontejner za višenamjensku upotrebu prepoznat među vjernicima u regionu i šire.

Od kad je postavljena 2005. godine, kako joj je pokojni Sotona Radović tepao “crkvica” ne prestaje  da bude izvor polemika, kontroverzi i simbol međuetničkog i međuvjerskog razdora.

Jer prije postavljanja ”kontejnera mržnje” na vrh Rumije, postojala je viševjekovna tradicija prema kojoj su vjernici svih konfesija jednom godišnje iznosili krst na vrh planine. Taj običaj je prekinut 2005. godine ratnohuškačkim aktom čiste mržnje kada je helikopterom vojske bivše JNA na vrh Rumije postavljena metalna gnusoba u vidu crkve-kontejnera.

Pored toga što je država iste godine kada je limeni objekat postavljen donijela rješenje o njegovom uklanjanju, to se do danas nije desilo. U međuvremenu, SPC je limenu crkvu prekrila fasadom od kamena, sa ciljem da zacementira svoje mrzilačke napore u razaranju multietničkog i multikonfesionalnog sklada u Crnoj Gori.

Da dokažu da niko nije iznad države

Izvršna vlast na čelu sa kontroverzim Abazovićem ima jedinstvenu priliku da se iskupi makar za dio veleizdajničkih aktivnosti protiv Crne Gore i Crnogoraca time što će konačno ukloniti limeni kontejner zla sa Rumije. Kad bi bili upola ekspresni kao sa spomen-pločom u Morinju, kontejner bi već odavno bio rashodovan u staro gvožđe na nekom otpadu. Međutim, postoji opravdana bojazan da izdajnička vlast koja svetosavskoj sekti i duguje pobjedu na izborima, neće to učiniti.

Neka uklone krstionicu sa Miholjske prevlake

Kontejner zla i mržnje postavljen u antihrišćanskoj akciji razdora, i dalje stoji na vrhu planine – nekadašnjeg simbola vjerskog sklada u državi koja je odavno kapitulirala pod teretom siledžijstva jedne zilotske, nacističke sekte. Vjerovatno će tu stojati još dugo kao simbol kukavičluka i kalkulantstva bivše vlasti predvođene DPS-om i simbol servilnosti sekti trenutne vlasti.

Ali, takozvana SPC je poznata po divljoj gradnji u Crnoj Gori, a mnogi objekti građeni su kad bi se nekom zadriglom agenut u mantiji to prohtjelo.

Izvidnica za paravojne aktivnosti svetosavske sekte na Miholjskoj prevlaci

Stoga, ako se nadležni organi i izvršna vlast plaše da uklone kontejner zla sa Rumije, onda mogu makar da sruše takozvanu ’’krstionicu na Miholjskoj prevlaci’’.

Ovaj obajkat koji je SS planirao kao izviđački položaj za subverzivna i paravojna dejstva, izgrađen je početkom 2019. godine. Njegovo rušenje naloženo je u aprilu iste godine, ali su tada vojnici i simpatizeri SS predvođeni jednim od najistaknutijih operativaca Mijajlom Backovićem onemogućili uklanjanje izvidnice.

Državne službe Ministarstva održivog razvoja i turizma nijesu realizovale uklanjanje nelegalno sagrađene krstionice na vodi u zoni Morskog dobra.

Toliko o snazi države u odnosu na ovu ratnohuškačku paravojnu, kriminlano-pedofilsku organizcaiju.

S obzirom da se politika Abazovića i aktuelnih djelatnika vlasti temelji na kritici DPS-a, onda bi možda mogli da dokažu svoju neselektivnost i poštovanje zakona tako što će sprovesti uklanjanje nelegalnih objekata koje vlast za vrijem DPS-a nije uspjela da realizuje.

B.Knežević

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije