Povežite se sa nama

Svetosavska sekta

SS PODNIJELA KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV MEDENICE I KNEŽEVIĆA: SPC krenula u otvorenu hajku na kritičare, štite svoj zločinački stil života!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Svetosavska sekta (SS) koja se vodi pod akronimom SPC, konačno je ogolila svoje monstruozno lice i pokazala da se radi o represivnoj organizaciji, kojoj su progon, ratnohuškanje, mržnja, manipulacije i podsticanje na nasilje u osnovi ne samo djelovanja, već i postojanja.

Ova sektaška organizacija poznata po širenju govora mržnje podnijela je krivičnu prijavu protiv građanskog aktiviste Obrena Medenice i glavnog i odgovornog urednika portala Aktuelno Balše  Kneževića zbog Facebook statusa objavljenog na profilu Medenice, koji je prenijet na našem portalu. Tekst možete pročitati na OVOM LINKU.

Da je u pitanju hajka SPC i njima bliskih ekstremističko-političkih krugova na portal Aktuelno, ali i sve slobodne Crnogorce, govori i činjenica da je ovo druga krivična prijava u posljednjih 15 dana protiv naše medijske kuće i njenog urednika.

Zvanično, prijavu je podnijelo lice koje se predstavlja kao advokat Dejan B. Dragović.

Kako je objavljeno na propagandnoj ispostavi srpske BIA-e, naci-fašističkom, neočetničkom paraportalu IN4S, ”prijava je podneta zbog osnovane sumnje da su Medenica i Кnežević tekstom koji je objavljen na portalu „Aktuelno.me“ izazvali visok stepen uznemirenosti kod sveštenstva i monaštva Mitropolije Crnogorsko-primorske, kao i veliku uznemirenost i dalju zabrinutost kod ubedljive većine pravoslavnog verujućeg naroda u Crnoj Gori, ali i kod svih drugih građana koji baštine miroljubive građanske, nenasilne vrednosti i modele građanskoga postupanja i izražavanja. Na taj način, smatra advokat, počinili su krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje iz člana 370 stav 1 Кrivičnog zakonika Crne Gore”.

”Advokat” navodi da je glavni i odgovorni urednik portala „Aktuelno.me“, ”Balša Knežević svesno i sa umišljajem aktivno pomogao da navedeni tekst bude medijski plasiran velikom broju lica i organizacija u zemlji i inostranstvu, a tekst jeste sa elementima konkretno prijavljenog krivičnog dela”.

Jasno je da iza krivične prijave stoje nalogodavci iz sjedišta svetosavske sekte (SS) u Beogradu, dok su direktni inspiratori prijave šef crnogorske filijale SS Jovan Mićović, pop Gojko Perović i medijski tajkun Miodrag Miško Perović, koji je pomenut u Medenicinom postu.

Takođe je očigledno da je kratki tekst Medenice samo povod za progon i pokušaj zastrašivanja portala Aktuelno i glavnog urednika Kneževića, koji već više od dvije godine istinom razobličavaju nepočinstva i zločine takozvane SPC. O svemu ovome detaljnije ćemo pisati u narednim tekstovima.

Balša Knežević: Na meti Kačavendista

Štite svoj stil života

Što se tiče ”uznemirenosti kod sveštenstva i monaštva Mitropolije Crnogorsko-primorske” koje se pominje u prijavi, glavni i odgovorni urednik portala Aktuelno Balša Knežević je kazao sledeće:

”Ne znam tačno što je sporno sa tekstom Medenice, i što je toliko uznemirujuće s obzirom da je pokojni Amfilohije zvani Sotona bio generator govora mržnje prema Crnogorcima, koje je želio da izbriše iz postojanja.  Mislim da je tekst Medenice samo povod za prijavu koju funkcioneri SS, isfrustrirani našim pisanjem, već duže vremena pripremaju. Moguće je da su tekstovi na portalu Aktuelno prouzrokovali uznemirenost i seksualnu disfunkciju kod funkcionera SPC sekte. Sve manje seksa sve više straha od krivičnih prijava za pedofiliju, možda je dovelo popove do toga da angažuju advokata kako bi zaštitili svoj stil života”, rekao je Knežević aludirajući na stil života velikog ”duhovnika” SS Vasilija Kačavende, koji uživa izuzetno poštovanje u ovoj sekti.

Obren Medenica: Smiruje situaciju!

Smirivanje situacije

Građanski aktivista Obren Medenica reagovao je u postu na Facebook na krivičnu prijavu. Reakciju prenosimo u cjelosti:

”S’ obzirom da smo Balša i ja “изазвали висок степен узнемирености код свештенства и монаштва Митрополије Црногорско-приморске, као и велику узнемиреност и даљу забринутост код убедљиве већине православног верујућег народа у Црној Гори” osjećam potrebu u cilju smirivanja situacije, da javno pozovem kompletno sveštenstvo i monaštvo navedene mitropolije, na čelu sa Joanikijem posranim, da i Balši i meni punu u prkno, lično ili preko opunomoćenog advokata, kako im je lakše. Isto može da uradi i posrani Gojko Sisa Raičević sa kompletnom ekipom portala IN4S, koji sada piše na ekavici. Ako sam nekog u žurbi preskočio neka ne zamjeri i neka se i on smatra pozvanim”, poručio je Medenica.

U.P.A.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije