Povežite se sa nama

Svetosavska sekta

ŠTAKOR, PACOV I POTPIS NA PARČETU TOALET PAPIRA: Džaba vam ugovor ološu, sekta ipak ostaje samo sekta…

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Piše: Balša Knežević

Od kad je u Crnu Goru nakon 30. avgusta 2020. godine došla takozvana ”sloboda” na krilima neočetništva i radikalnog svetosavskog zilotizma, izdešavala su se brojna nepočinstva, čijim popisivanjem bi mogli da popunimo desetak obimnih tomova neke političko-pornografske literature.

Ipak, ono što se desilo 3. avgusta 2022. u Vili Gorica u Podgorici, u jutarnjim satima ostaće zabilježeno zlatnim slovima, ukrašenim dijamantima nesojluka, u istoriji beščašća.

Saradnik srpske BIA-e koji na nesreću Crne Gore obavlja funkciju premijera Dritan Abazović i lider svetosavske sekte (SS) pozante pod kodnim akronimom SPC Prvoslav Prle Perić, alijas Porfirije, u neviđenom aktu subverzivnog fukarluka potpisali su veleizdajnički ”temeljni ugovor”.

Jasno je da se u ovom slučaju radi o presedanu i skandalu, jer je nevjerovatno da Abazović na ovakav način potpisuje papir čiji je sadržaj osporovan od brojnih pravnih stručnjaka, NVO, političara pa čak i uhljeba iz CANU.

Bez obzira na negodovanje javnosti Abazović i Perić su na prevaru, krijući od javnosti u aktu nezabilježene subverzije potpisali sramni dokument. Jedino pitanje koje je ovdje logično postaviti je – kako ste imali obraza?

Kada je u pitanju takozvana SPC i njen lider Perić, skrivanje i tajnovitost koji su pratili današnje potpisivanje nijesu nikakvo iznenađenje. Jer Perić se ponašao u skladu sa svjetonazorima njegove ratnohuškačke, zločinačke organizacije – podlo, fukarski, nesojski, antihrišćanski, tajnovito, opskurno, vođen prikrivenim paranoičnim strahom koji potiče od duboke podsvjesne spoznaje da su njegovi postupci motivisani neskrivenom zlobom.

Štakor Prle i pacov Dritan u epizodi – jeb*smo majku Crnoj Gori na kvarno!

Ako je 5. septembar 2021. na Cetinju takozvana SPC doživjela istorijsku bruku kada je u krvi, uz pomoć policije ustoličen nedostojni Jovan Mićović, onda je današnji potez njegovog šefa Perića, pečatirao status SPC kao organizacije podlaca i zločinaca. Danas je zabijen i zadnji ekser u kovčegu beščašća u koji će biti sahranjena svetosavska sekta, pitanje je samo kad. Za godinu, dvije, ili 10 manje je bitno, proces je odavno počeo.

Kakvi su to hrišćani, pravoslavci koji u tajnosti, sprovedeni pacovskim kanalima na prevaru potpisuju pravni akt sa jednom državom? Stoga će portreti Perića, Mićovića, Abazovića i nekog tamo Kovača, ali i ostatka ekipe, ostati kao sinomim za beščašće, prevaru i mučki napad na nacionalno biće Crne Gore i crnogorskog naroda.

Za zločince iz takozvane SPC jutrošnja diverzija nije ništa novo. Oni su još od 90-ih i blagosiljanja kriminalnaca, ratnih zločinaca, podstrekivanja masovnih ubijanja i genocida, pa sve do Cetinja 5. septembra prošle godine, gradili reputaciju malevolentne parapolitičke sekte koja djeluje pod okriljem tajnosti i mraka.

Sa druge strane beščasnog ugovora sa SS imamo – Dritana Abazovića koji je Crnu Goru pretvorio u jeftini svetosavski vašar sektaškog orgijanja, podlog politikantstva i laži. Način na koji je potpisan ugovor sa SS u potpunosti je u skladu sa ponašanjem nesrećnika u ulozi premijera, koji je danas potvrdio ono što crnogorska i regionalna javnost odavno znaju – da se radi o patološkom lažovu i oportunisti koji je degutantnim manipulacijama dokazao da za njega moralno dno ne postoji.   

Lagao je kada je rekao da vlada neće usvojiti tekst ”temeljnog ugovora”, lagao je kad je kazao da će prihvatiti sugestije stručne javnosti, i na kraju, lagao je o datumu potpisivanja.

Jer samo prije nekoliko dana Abazović je izjavio da takozvani ”temeljni ugovor” sa svetosavskom sektom neće biti potpisan 3. avgusta.

Ima li ovo lice obraza?

Međutim, ovakvo ponašanje ”malog od BIA-e” ne treba da čudi, jer ova moralna džukela ipak ima impozantan pedigre sačinjen od laži, manipulacija i izdaje – 21 milion, sastanci sa Vučićem i Perićem po beogradskim vilama, vožnja sa visokopozicioniranim agentom BIA-e, bratove klinike…

Tako da je Abazović danas sigurno presrećan, i vjerovatno je već dobio pohvale od svojih nalogodavaca iz Beograda jer je dokazao da mu je servilnost prema srpskoj prijestonici i SPC ispred  evropske budućnost države i stabilnosti društva.

Ovaj kudravi izrod, koji se prodao beogradskim hegemonima, ostaće upamćen u istoriji izdaje, a njegovo ime zasjeniće i čuvenog Savu Fatića. Riječ Dritan postaće sinonim za veleizdaju, laž, fukarluk i akt kapitulacije države Crne Gore pred jednom hegemonističkom ispostavom ”srpsko-ruskog sveta”.

Treba napomenuti da današnja akcija potpisivanja takozvanog ”temeljnog ugovora”, osim po podlom i zločinačkom karakteru, ima još dosta sličnost sa događajima 5. septembra na Cetinju.

Perić je u Crnu Gore došao helikopterom, ovoga puta MUP-a Srbije. Nakon potpisivanja Prle je sa liderom crnogorske filijale SS Jovanom Nedostojnim Mićovićem otišao u manastir Dajbabe. Valjda da posjete pedofilsku centralu, odakle su njihovom kolegi Vasiliju Kačavendi podvođeni maloljetnici. Možda svrate i na sjever kod Pljevalja đe kriju glavnog makroa SPC Nikolaja Stamatrovića, da ga pitaju za zdravlje.

Druga sličnost je upravo u pacovskom načinu ponašanja Perića, Abazovića i njihove svite.

General HOS-a i zastupnik Domovinskog pokreta (DP) u Hrvatskom državnom saboru Ante Prkačin nakon ustoličenja srpskog popa  Mićovića, na Cetinju prošle godine, nedostojnog Jovana i njegovog pretpostavljenog Perića nazvao je ”ofucanim starcima” i ”bizantskim štakorima”.

Izdaja, laž, prevara…

Danas se opet treba pozvati na Prkačina, i dodati da su Perić i Mićović opravdali svoj štakorski karakter, dok je Abazović pokazao da je pravi pacov, koji se služi lažima, manipulacijama i ne preza ni od čega da bi ispunio naloge Beograda za koje je dobio debele apanaže.

Ipak, ne treba biti na kraj srca, jer isto kao što je 5. septembar označio kraj vlade Zdravka Krivokapića, tako će i 3. avgust označiti kraj vlade saradnika BIA-e, Dritana Abazovića.

Što se tiče samog dokumenta nazvanog ”temeljni ugovor” treba se pozvati na riječi ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića”Akt je ništavan, protiv je Ustava i oktroisan. Oktroisan je u Beogradu i donešen u Crnoj Gori. Zato nije mogao biti promijenjen. Svako će ponijeti svoje breme istorije”.

Iz DPS-a već su najavili da će pokrenuti inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

Takođe su poručili da je danas potpisani Ugovor, koji je protivan Ustavu Crne Gore i biće suspendovan odmah nakon izbora nove Vlade. Sve u svemu, izgleda da je svetosavskom ološu džabe što su danas potpisali dokument koji će, s obzirom na okolnosti, biti validan taman koliko i parče toalet papira. Njihova ratnohuškačka sekta će ostati baš to – samo sekta.

Ostaje da se vidi da li će u narednom periodu država konačno smoći snage da se odupre zločincima, ratnohuškačima i mrziteljima Crne Gore iz SS koji već decenijama emaniraju svoja otrovna isparenja civilizacijske dekadencije.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Sponzor

Najčitanije