Connect with us

Svetosavska sekta

U IŠČEKIVANJU VASKRSENJA Crna Gora zakovana za krst svetosavske sekte (SS)

Published

on

Piše: Balša Knežević

Pravoslavni vjernici ovih dana obilježavaju Vaskrs, hrišćanski praznik koji se, prema predanju, slavi povodom navodnog vaskrsnuća utemeljivača hrišćanske religijske dogme – Isusa Hrista.

Prema predanju zapisanom u Novom zavjetu, za koje mnogi smatraju da je inspirisano motivima iz egipatske, grčke, rimske čak i sumerske mitologije, Hrist je razapet u petak, subotu je preležao u grobu, dok je u nedjelju vaskrsao u svom fizičkom obliku!

Bilo da se radi o mitu, alegoriji ili samo ”preuređenoj” verziji legendi starijih civilizacija, priča o vaskrsenju i te kako može da se primjeni na svakodnevni život.

Univerzalna vrijednost priče o smrti nakon razapinjanja na krst i vaskrsenju, ogleda se u tome što predstavlja najbolju metaforu za duhovni ili materijalni preporod kojem su prethodila teška iskušenja. Patnje koje su individuu, neki kolektiv ili narod doveli do tačke bez povratka simbolizovane su u Isusovoj mučeničkoj smrti na krstu, dok vaskrsenje u simboličkoj ravni predstavlja pronalaženje nove snage za izlazak iz naizgled bezizlazne situacije.

Ritual ”krvi i tla” na ulicama Podgorice, Napomena: Fotografija nastala 2020. godine, ne u srednjem vijeku!

Svetosavski parazit

Kada bi fenomen vaskrsenja primijenili na istorijiski kontekst kroz koji prolazi Crna Gora, teško da bi smo mogli da kažemo da su naša država i društvo blizu punog ispunjenja svih preduslova neophodnih za konačno vaskrsenje iz socijalno-političkog taloga u kojem se trenutno nalazimo.

Ironično, najodgovorniji za razapinjanje crnogorskog društva i države na krst političkog stradanja je farisejska organizacija licemjera koja se podmuklo krije upravo iza priče  o vaskrsenju, Hristu, pravoslavlju, pomirenju i ljubavi – Svetosavski kult krvi i tla, poznatiji kao svetosavska sekta (SS) koja se vodi pod akronimom SPC.

Ova organizacija je potpuno izvrnula hrišćansko učenje i od ideala izvornog pravoslavlja napravila je zločinačku dogmu zasnovanu na ratnohuškanju, mržnji, smrti i negaciji crnogorskog naroda i nacije kojoj kao hegemonistički parazit već decenijama beskrupulozno isisava životnu snagu!

Umjesto sveštenstva i duhovnika, svetosavska sekta ima saradnike stranih službi u mantijama, operativce sa vojnom obukom, pedofile, zaštitnike kriminalaca, zilote inspirisane nacizmom uz nekolicinu čestitih službenika koji među naivnim narodom žednim istinske vjere održavaju iluziju da je SPC hrišćanska crkva.

Sigurna kuća rusko-srpske agenture

Da je svetosavska sekta nosilac retrogradne, rušilačke ideologije postalo je jasno kada je prije nešto više od mjesec od Evropskog parlamenta indirektno označena kao subverzivna organizacija i glavni destabilizujući faktor koji u regionu zastupa ruske interese.

Amfilohije Radović – saradnik DB-a, KOS-a, kasnije BIA-e huška narod na pobunu protiv državnog poretka

EP je izrazio zabrinutost zbog pokušaja SPC, odnosno svetosavske sekte, da u zemljama kao što su Srbija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina, a posebno u njenom entitetu Republici Srpskoj, ”promoviše Rusiju kao zaštitnicu tradicionalnih porodičnih vrijednosti i učvršćuje odnose između države i crkve”.

Ako izuzezmo terorističke organizacije sa jakim uplivom vjerskog ekstremizma kao što su Al Kaida i ISIL, SPC  je jedna od rijetkih takozvanih vjerskih organizacija o kojoj se raspravlja u političko-bezbjednosnom aspektu na tako visokom nivo.

To i ne treba da čudi s obzirom da Zapad očigledno nije zaboravio da je takozvana ”Srpska pravoslavna crkva” bila glavni duhovno-ideološki inspirator gotovo svega zla, razaranja i ratova koja su zadesila region bivše SFRJ.

SPC, njeni funkcioneri i agenti, poznati su po bliskim vezama sa bezbjednosno-obavještajnim strukturama Rusije i Srbije. Osim što su aktivno logistički pomagali pokušaj terorizma 2016. koji su vodili ruski agenti, SS je bila aktivan učesnik političkih dešavanja u Crnoj Gori u posljednjih 30 godina i uvijek je predstavljala ”sigurnu kuću” za rusko-svetosavsku agenturu.

Pisci ukrajinskog scenarija

U predizbornoj kampanji 2020. preko malverzacija i ucjena uspjeli su da dovedu na vlast u Crnoj Gori  retrogradne, anticivilizacijske snage čiji je zadatak bio da ponište sve što je država uradila na planu evroatlantskih integracija u posljednjih 25 godina.

Da Crna Gora nije članica NATO, SPC i njihove veze iz bezbjednosno-obavještajnog podzemlja odavno bi u državi napravili teren za sprovođenje ukrajinskog scenarija.

SS već godinama, ako ne i decenijama djeluje kao ”država u državi”  i za njene lidere i službenike gotovo da ne važe zakoni Crne Gore, države koju ta organizacija i ne priznaje. Krajnji stadijum silništva SPC je ispoljila nakon što je na vlast instalirala diletantsku, teokratsku, izdajničku vlast koja je u noći između 28. na 29. decembra 2020. godine ozakonila pljačku crnogorske imovine u korist te sekte.

Taj datum ostaće sramnim slovima upisan u istoriji izdaje jer je Skupština Crne Gore, odnosno kako je javnost tada proglasila, “nova podgorička skupština”, glasovima novoizabrane većine usvojila izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti donesene po nalogu SS. Time je legalizovana pljačka crnogorskih svetinja i njihovo prepisivanje na okupatorsku, parapolitičku, subverzivnu, pseudoreligijsku tvorevinu.

SS je u Crnoj Gori strano tkivo, sačinjeno od kancerogenih ćelija društvene subverzije.  Po novousvojenom zakonu ne mora čak ni da se registruje u Crnoj Gori, a legalizovano joj je pravo na – kilometre kvadrata šuma i livada, stotine crkava i manastira, stambenih prostora…  Samo na primorju vrijednost crkvenog zemljišta se procjenjuje na oko milijardu eura!

Političko svetosavlje

SS nije hrišćanska crkva, već zastupnik agresivnog, političkog svetosavlja koje nema nikakve veze sa pravoslavljem i hrišćanstvom.  Njihov simbol nije krst, već mitraljez i kalašnjikov. Poruke njihovih upošljenika nijesu poruke ljubavi, već mržnje, razdora, nacionalizma i netolerancije prema drugim narodima…

Da ne bi gubili vrijeme na dokazivanje nečega što je već dokazano, ostavićemo linkove koji potrkrjepljuju tezu o potpunoj distinkciji svetosavlja sa jedne strane i pravoslavlja i hrišćanstva sa druge.

Svetosavska crkva u službi antihrista (1): “Što me kušate, licemjeri”

Svetosavska crkva u službi antihrista (2): “Ocem svojim ne zovite nikoga na zemlji, jer je u vas jedan Otac, na nebesima”

Svetosavska crkva u službi antihrista (3): “Vidiš trun u oku brata svoga, a brvno u oku svome ne osjećaš”

Koristeći terminologiju današnjeg vjerskog praznika, nakon svega što je navedeno, jasno je da SPC predstavalja ne samo krst, već i eksere kojima je Crna Gora za njega prikovana. I dok god ova parapolitička tvorevina vjerskih ekstremista u Crnoj Gori bude imala ovoliki uticaj, ne možemo da govorimo o vaskrsenju Crne Gore u istinski građansku i prosperitetnu državu zapadnog svijeta.

Ipak, Vaskrs kao simbol pobjede nad smrću i patnjom daje nadu da će se Crna Gora uzdignuti iznad zla koje su duvači u ratnohuškačke trube, subverzivni agenti mržnje i fariseji smrti u mantijama decenijama sijali… To nikad ne treba zaboraviti.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije