Povežite se sa nama

Svijet

DJEVOJKA IZ SRBIJE POGINULA U STRVIČNOJ NESREĆI U LAS VEGASU: Krivac, NLF IGRAČ, na slobodi, a na Instagramu morbidna podrška ubici

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Tina Tintor (23), djevojka srpskog porekla koja je sa porodicom živjela u Las Vegasu, poginula je u saobraćajnoj nesreći kada je na njen automobil naletio Henri Rags, bivši igrač NFL tima “Las Vegas rajders”

Prema navodima policije, nesreća se dogodila u ranim satima, 2. novembra, kada je sportista udario u Tinin automobil pri brzini većoj od 250 kilometara na sat. Rags je u tom momentu imao dvostruko veći nivo alkohola u krvi od onog koji dozvoljava država Nevada.

U trenutku sudara, djevojka je bila sa psom u vozilu, koje je brzo zahvatio plamen, pa su djevojka i njen ljubimac izgorjeli zaglavljeni u automobilu.

Kako prenose američki mediji, prolaznici su više puta bezuspješno pokušavali da pomognu djevojci i tvrde da je, u trenutku kad je vozilo počelo da gori, ona još bila živa.

Tinina porodica je tragala za njom ne znajući da je izgubila život na svega dvije-tri raskrsnice od svog doma. Prema riječima Stevana K. iz Topole, Tininog ujaka, porodica ju je prvo prijavila kao nestalu, nakon čega su saznali da je poginula.

Stevan je bio u šoku kada mu je porodica iz Amerike javila šta se dogodilo.

“Bio sam kao sleđen. Sam način na koji se sve desilo je strašan. Krenula je kod drugarice i da prošeta psa. Kada se vraćala, na neke tri ulice od njenog stana udario ju je taj sportista. Njena majka vidjela je da je nema i zvala je njenu babu da provjeri da nije tamo, pošto je otišla u tom smjeru, ali nije bila tamo. Zbog toga su otišli u policiju da prijave nestanak. Tamo su im rekli da se desila stravična saobraćajna nesreća u kojoj ima preminulih, ne znajući još da je u pitanju ona. Kasnije je policija došla kod njih i saopštila im šta se tačno dogodilo”, ispričao je Stevan za “Telegraf”.

Rags, koji je vozio trostruko brže od dozvoljenog, izašao je iz bolnice ali mu nije određen pritvor jer je sud prihvatio zahtjev za kauciju. Sportista će se braniti sa slobode, a suočava se sa optužbama po dva krivična osnova – izazivanje saobraćajne nesreće sa teškim tjelesnim povredama i bezobzirna vožnja sa smrću ili teškim tjelesnim povredama.

Njegova djevojka Kiara Vošington, koja je u trenutku nesreće bila sa Ragsom u autu, pretrpjela je ozbiljne povrede.

Nekoliko sati nakon što su mediji objavili informaciju o smrti Tine Tintor, na Instagramu se pojavio nalog pod imenom poginule djevojke, a na profilnoj slici je upravo sportista koji ju je usmrtio.

Otvaranje tog profila naišlo je na veliku osudu na ovoj društvenoj mreži, a u komentarima nepoznatu osobu koja je to uradila nazivaju “morbidnom”, pišu da će “gorjeti u paklu”, kao i da “treba da ide na liječenje”.

“Neko je upravo izgubio život, bar probaj da razumiješ kroz šta sada prolazi njena porodica”, piše jedan korisnik Instagrama.

Inače,Tina je imala dvije–tri godine kada se njena porodica odselila u SAD. Prema Stevanovim rečima, Tinina baba i njegov otac su rođeni brat i sestra.

“Cijela porodica ima jako tešku životnu priču, a sada im se i ovo dogodilo. Oni su srpska porodica koja je tokom rata izbjegla iz Hrvatske. Neko vrijeme proveli su na Kosovu, a 1999. godine su izbegli u selo Jarmenovci kod Topole. Živjeli su u kolektivnom smještaju. Kada su dobili iseljeničku vizu, prije oko 20 godina, odselili su se u Las Vegas. Tamo je Tina bila sa roditeljima, bratom, babom, djedom, ujakom i dvije tetke”, objasnio je Stevan.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije