Connect with us

Evropa

ISTRAŽIVANJE: Popularnost Harija i njegove supruge Megan nikada manje kod Britanaca

Published

on

Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Intervju koji su dali Hari i Megan doveo je 1.000 godina staru monarhiju u najveću krizu u ovom vijeku, a prema anketi koju je sproveo “YouGov” uticao je, osim na njihovu, i na popularnost još nekih pripadnika kraljevske porodice, prenosi Rojters.

Prema istraživanju “YouGov”, utvrđeno je da 48 odsto od 1.664 ispitanika ima negativan stav prema Hariju u poređenju sa 45 odsto onih sa pozitivnim stavom, što je prvi put da je njegova neto ocjena bila negativna i predstavlja pad od 15 poena u odnosu na nedjelju dana ranije.

Sada samo tri od 10 ljudi ima pozitivan stav u vezi sa Megan, dok 58 odsto o njoj ima negativno mišljenje.

Jedini drugi član kraljevske porodice kod koga je još prema istraživanju primijećen pad popularnosti je Harijev otac, prestolonasljednik princ Čarls, koga 42 odsto Britanaca sada negativno ocjenjuje, u odnosu na 49 odsto onih sa pozitivnim mišljenjem.

Prema anketi “YouGov”, najpopularnija je i dalje 94-godišnja kraljica Elizabeta o kojoj pozitivno misli čak 80 odsto ispitanih, i Harijev stariji brat Vilijam i njegova supruga Kejt, koje podržava tri četvrtine ispitanika.

U posebnoj anketi, koja je sprovedena djelimično prije emitovanja intervjua u Britaniji, utvrđeno je da je podrška monarhiji u cjelini uglavnom nepromijenjena, 63 odsto Britanaca podržava ovakvo uređenje, a 25 odsto želi izabranog šefa države.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije