Connect with us

Evropa

ŠPANIJA: Eksplozija u Madridu uništila zgradu, poginule dvije osobe

Published

on

Foto: Rojters

Jedna stambena zgrada ozbiljno je oštećena eksplozijom u Madridu. Najmanje dvije osobe su poginule u eksploziji, očigledno uzrokovanoj curenjem gasa.

Jedan svjedok je za lokalni madridski list ABC rekao da se „sve treslo poput bombe“ i da je „veći dio fasade pao“. Lokalna stanovnica Leire Reparaz, 24, rekla je agenciji Associated Press da je čula glasnu eksploziju: “Nismo znali odakle dolazi zvuk. Svi smo mislili da je iz škole. Popeli smo se stepenicama na vrh naše zgrade i mogli smo da vidimo strukturu zgrade i puno sivog dima “.

Vatrogasci, policija i specijalizovani hitni radnici bili su na mjestu događaja i okolno područje je evakuisano. Međutim, vatrogasci navodno nisu mogli da uđu u zgradu zbog požara koji je trajao.

Prema riječima gradonačelnika, u eksploziji su poginule najmanje dvije osobe. Rekao je da se čini da je eksploziju izazvalo curenje plina. Policija je lokalnim medijima potvrdila da je bilo povrijeđenih. Hitne službe objavile su video snimak na kojem se vidi kako velike količine ruševina zasipaju ulicu.

Eksplozija se dogodila nešto prije 15 sati po lokalnom vremenu u ulici Calle de Toledo, glavnoj saobraćajnici južno od centra grada. Zgrada, koja je navodno u vlasništvu nadbiskupije, nalazi se u blizini škole, crkve i staračkog doma. U njemu su navodno bili smješteni sveštenici na obuci. Lokalna kafeterija Cafe Pavon ponudila je utočište pogođenim stanovnicima i djelovala je kao veza za zabrinute rođake.

 

(dw.com)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije