Connect with us

Globus

RAJZING RAJNKE: Hvala svima koji su izrazili solidarnost sa američkim narodom

Published

on

Foto: youtube

Kroz dobra i loša vremena, Američke Sjedinjene Države ponosne su što stoje uz narod Crne Gore u potrazi za boljom budućnošću utemeljenom na principima slobode, jednakosti, tolerancije i pravde, napisala je na svom twitter nalogu ambasadorka SAD Džudi Rajzing Rajnke. Ona je zahvalila svima u Crnoj Gori, koji su izrazili solidarnost sa američkim narodnom u teškim vremenima.

“Optimistična sam u pogledu budućnosti. Naša demokratija je testirana u prošlosti i biće testirana u budućnosti. Međutim, to što smo testirani ne bi trebalo nikoga natjerati – saveznike, prijatelje ili neprijatelje – da sumnja u snagu američkih institucija niti u vjeru našeg naroda u demokratiju i odlučnost da usavrši našu uniju”, navela je ambasadorka.

Kako je poručila, američki ustav štiti pravo na mirno okupljanje. Ipak, postoje i neki koji bi iskoristili pravo na mirni protest kao pokriće za nered koji dovodi do tragičnog i bespotrebnog gubitka života.

“Kao što je izabrani predsjednik Bajden rekao, scene na Kapitolu ne predstavljaju ono što smo mi. Kao i mnogi ljudi širom svijeta, s mukom sam gledala kako američki Kapitol napadaju oni koji žele da spriječe zakonodavce da potvrde rezultate naših izbora. Zahvaljujem svima u Crnoj Gori koji su izrazili solidarnost sa američkim narodom u ovim teškim vremenima”, napisala je Rajzing Rajnke.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije