Povežite se sa nama

Region

PRIŠTINSKI LIST KOHA DITORE: Objavili sadržaj non-pejpera; Oglasio se Rohde – lažna vijest

Objavljeno

-

IZVOR: KOHA
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

“Kosovo i Srbija će međusobno poštovati suverenitet i teritorijalni integritet, postojaće autonomna oblast Sjever Kosova”, sadržaj je navodnog non-pejpera koji je objavio prištinski list Koha Ditore.

Među ostalim tačkama Koha Ditore navodi da će Srpska pravoslavna crkva imati poseban status, dok će Mitrovica biti zajednička ekonomska zona.

Prema ovom dokumentu je predviđeno i da budu primijenjeni svi do sada postignuti sporazumi, a da konačni dogovor bude postignut do februara 2022. godine.

Kako navodi ovaj list, redakcija je dobila dokument za koji se kaže da je „non-pejper“ koji su pripremile Njemačka i Francuska, kao zajedničku inicijativu ove dvije zemlje za nastavak dijaloga i njegovo zaključivanje konačnim sporazumom.

Autentičnost ovog dokumenta list Koha Ditore nije mogao da potvrdi, ali u tekstu navode da su im neke diplomate sa kojima su razgovarali potvrdile da su tačke pomenute u dokumentu manje-više u skladu sa onim o čemu se razgovara u dijalogu.

U međuvremenu, nakon pisanja prištinske Koha ditore da su došli u posjed “non pejpera”, za koji tvrde da su ga sastavile Njemačka i Francuska, oglasio se njemački ambasador na Kosovu Joern Rohde, koji je putem svog Tviter profila objavio da je riječ o lažnoj vijesti.

“Možda taj papir postoji, ali sigurno da nije njemačko – francuski”, naveo je on i dodao da Njemačka u potpunosti podržava dijalog Beograda i Prištine pod okriljem EU i rukovodstvom Miroslava Lajčaka, što je njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas podvukao tokom boravka u Prištini prošlog četvrtka.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije