Connect with us

Svijet

SAD: Na lutriji osvojena nagrada od 730 miliona dolara

Published

on

Ilustracija: Shutterstock

Američka lutrija „Pauerbol” (Powerball) objavila je da je osvojena nagrada od 730 milona dolara nakon više mjeseci tokom kojih niko nije uspio da ostvari glavni dobitak.

Učesnici lutrije sinoć su dobili još jednu šansu da osvoje ogromni džekpot od 730 miliona dolara.

Džekpot za Pauerbol bio je peti najveći do sada, i osvojen je dan pošto niko nije uspio da osvoji još veću nagradu Mega milions (Mega Millions) koja je sada porasla na 970 miliona dolara.

Pobjednički brojevi za Pauerbol bili su: 40-53-60-68-69 i Pauerbol od 22.

Prvi put su oba džekpota američke lutrije bila vrijedna više od 700 miliona dolara, a najveća osvojena nagrada na lutriji bila je džekpot Pauerbola od 1,58 milijardi dolara koji je osvojilo troje ljudi 2016. godine.

Niko nije osvojio ni jedan od dva džekpota američke lutrije od sredine septembra tako da je nagradni novac postepeno rastao mjesecima. Rijetko je da prođe toliko dugo bez pobjednika, ali takođe pokazuje nevjerovatno male šanse za pobjedu – jedan u 292,2 miliona za Pauerbol i jedan u 302,5 miliona za Mega Milions.

Mega Milions i Pauerbol se igraju u 45 država kao i u Vašingtonu D.C, i američkim Djevičanskim ostrvima. Pauerbol se još nudi i u Portoriku.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije