Connect with us

Svijet

ŠPANIJA: U sniježnoj oluji stradale najmanje četiri osobe

Published

on

Foto: Tanjug

Madrid pokušava da se vrati u normalan ritam nakon sniježne oluje, koja je paralisala grad i velike djelove centralne Španije proteklog vikenda.

Zemlja je pod uticajem talasa ledenog vazduha, zbog čega je usporena i masovna vakcinacija protiv koronavirusa.

Zbog današnjeg osjetnog pada temperature i sniježnih nanosa od preko 50 centimetara u nekim gradskim sredinama, vlasti su apelovale na građane da izbjegavaju putovanja i da ostanu kod svojih kuća.

Oko 700 saobraćajnica u Španiji je pod snijegom, pa vlasti podsjećaju da su neophodne zimske gume ili lanci za otprilike pola putne mreže.

Vlasti u Madridu apelovale su na građane da po jednu saobraćajnu traku u svakom smjeru ostave slobodnu za kretanje vozila hitne pomoći, vojske, buldožera i mehanizacije za rasčišćavanje snijega.

Većina radnji i prodavnica u Madridu danas je zatvorena, radi tek po koji supermarket, a najpouzdanije sredstvo prevoza je metro.

Sa madridskog aerodroma danas slijeću i polijeću avioni manje nego uobičajeno, ali se očekuje puna normalizacija vazdušnog saobraćaja.

U regionima Kastilja la Mača, Madrid i mnogim drugim, škole su danas zatvorene.

Vremenska nepogoda odnijela je u Španiji najmanje četiri ljudska života, a oko 1.500 ljudi bilo je zarobljeno u svojim vozilima, neki od njih i više od 24 sata.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije