Connect with us

Tenis

AUSTRALIAN OPEN UZ DRASTIČNE MJERE: Teniseri u karantinu 14 dana uz nadzor policije

Published

on

Australian Open

Čelnici Australijan opena primorani su da zbog pandemije koronavirusa primijene drastične mjere.

Ovih dana se spekuliše da li će i kada prvi Grand slem turnir u godini biti odigran.

Neke od mjera za suzbijanje širenja Covida-19 su interesantne, a njihovo sprovođenje nijesmo imali prilike da vidimo do sada. Bar ne na teniskim terenima.

Australijski novinar Bret Filips napisao je na Tviteru šta je on uspio da “shvati” do sada.

“Ono što sam ja shvatio je da će igrači morati da budu u karantinu od 7. do 21. januara i da će trenirati pod nadzorom policije. Početak turnira trebalo bi da bude 25. januara ili 1. februara, još treba da bude potvrđeno, kao i odluka o kvalifikacijama i turnirima koji prethode”, napisao je on.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Australijan open planiran je da počne 17. januara, ali očigledno je da će doći do pomjeranja. Problem predstavljaju mjere karantina u regionu Viktorija.

Viktorija ne dozvoljava ulaz prije kraja decembra, a izvjesno je da će se ta zabrana produžiti na bar još dvije nedjelje.

Plan je bio da teniseri u Australiju dođu sredinom decembra, kako bi počeli pripreme za sezonu čiji je start zakazan za 1. januar.

Kako bi igrači izbjegli dodatne probleme oko putovanja i karantina zbog koronavirusa, Teniski savez Australije planira da turnire koji se igraju u Sidneju, Brizbejnu, Pertu, Adelejdu i Hobartu preseli u Melburn. Juniorski dio turnira Australijan opena neće biti odigran.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije