Connect with us

Društvo

PRIJESTONICA CETINJE: Prije roka vratili dva kredita vrijedna više od dva miliona eura

Published

on

Uprava Prijestonice Cetinje je domaćinskim poslovanjem i pažljivim odnosnom prema novcu građana uspjela prije roka da izmiri dva kredita, čija je ukupna vrijednosti veća od dva miliona eura, saopšteno je iz Prijestonice. Istovremeno, kako su dodali, uprava grada u posljednje tri godine uvećala je imovinu Prijestonice za više od 3,6 miliona eura.

“Prijestonica Cetinje vratila je kreditno zaduženje prema Investiciono razvojnom fondu, zatvarajući tako sve obaveze prema ovoj instituciji koje datiraju još iz 2010. godine. Ukupno dugovanje koje je vraćeno IRF-u iznosilo je 1,212 miliona eura”, navodi se u saopštenju.

Pored ovog kredita, kazali su da je vraćen i dug vrijedan 790.202 eura, koji je nastao po osnovu obaveza Prijestonice Cetinje prema Egalizacionom fondu Crne Gore.

“Kupovinom kompleksa nekadašnjeg Oboda, imovina Prijestonice uvećana je za oko 135 hiljada metara kvadratnih, čija je vrijednost procijenjena na 2.515.000 eura. Za dodatnih 750,000 eura uvećana je imovina Cetinja kupovinom zemljišta na kojem se nekada nalazio hotel Lokanda”, navode iz Prijestonice.

Kako je saopšteno, gotovo 200 hiljada eura koštalo je 12 stanova koje je Prijestonica Cetinje kupila u zgradi Sindikata kulture kako bi realizovala program socijalnog stanovanja, a još tri nepokretnosti kupljene su za ukupno 138.900 eura.

“Navedeni podaci ukazuju na više nego uspješan rad lokalne samouprave, koja u kontinuitetu izmiruje naslijeđene obaveze iz prethodnog perioda i smanjuje zaduženje, pri tome vodeći računa da se postojeća imovina uvećava, na dobrobit svih građana Cetinja”, poručuju iz Prijestonice.

Prema završnom računu budžeta za 2020. godinu Prijestonica Cetinje je od 2018. do 2021. godina smanjila dug za gotovo tri miliona eura, dodaje se.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije