Connect with us

COVID-19

HERCEG NOVI: Predloženo zaključavanje grada, bojazan da je prisutan novi soj koronavirusa

Published

on

Imamo bojazan da je prisutan novi soj koronavirusa, tako da smo predložili zaključavanje Herceg Novog, saopštio je danas Stevan Katić, predsjednik Opštine Herceg Novi, prenosi agencija Mediabiro.

Opštinski tim za upravljanje u vanrednim situacijama donio je odluku o zatvaranju lokacija u Herceg Novom na kojima se okuplja veliki broj ljudi.

“Riječ je o parkovima, dječijim igralištima i izletištima. Predložili su Ministarstvu zdravlja da se, pored izrečenih mjera, uvede zatvaranje kladionica, fitnes centara, teretana, kao i da se dostava hrane vrši samo na kućnoj adresi. U Herceg Novom bilježi se svakodnevno povećanje broja zaraženih koronavirusom”, prenosi Mediabiro.

Katić je pozvao sugrađane da budu oprezni kao nikad do sada.

Direktor Doma zdravlja u Herceg Novom Goran Komar je rekao da ukoliko bi se suočili s vrtoglavim rastom oboljelih, onda bolnički kapaciteti ne bi bili dovoljni.

“Ni vakcinacija, ništa na svijetu, nikakve mjere, koje država može besprekorno sprovesti, neće dati rezultat ako se ne disciplinuje stanovništvo. U tom smislu smo djelovali u javnom prostoru sve vrijeme sarađujuću s Opštinom Herceg Novi”, kaže Komar.

On problem vidi u tome što oboljeli od koronavirusa ne poštuju mjere samoizolacije.

“Masovno se oboljeli od koronavirusa, a da ne govorim njihovi ukućani, nalaze van svojih stanova i kuća, dolaze na šaltere, ulaze u zgradu, ja sam juče prisustvovao takvom događaju, i na taj način pomažu transmisiju”, objasnio je Komar za agenciju Mediabiro.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije