Connect with us

COVID-19

KOMISIJA ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA GRAĐANA PODGORICE: Pojačaćemo preventivne aktivnosti

Published

on

Podgorica, (MINA) – Službe Glavnog grada pojačaće preventivne aktivnosti u cilju podizanja svijesti građana o značaju primjene epidemioloških mjera, odlučeno je na sastanku članova Komisije za zaštitu i unapređenje zdravlja građana Podgorice sa predstavnicima Tima za zastitu i spašavanje.

Kako je saopšteno iz PG Biroa, na sastanku su doneseni zaključci oko dalje saradnje i postupanja svih organa i službi Glavnog grada u borbi protiv Covid19.

“Nakon detaljnog upoznavanja sa trenutnom situacijom u Podgorici kao i planovima za dalje djelovanje u skladu sa važećim epidemioloskim mjerama, te ovlašćenjima u njihovoj primjeni, data je puna podrška stručnom i profesionalnom radu svih nadležnih službi Glavnog grada”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je donesena odluka da sve službe pojačaju prvenstveno preventivne aktivnosti u cilju podizanja svijesti građana o značaju primjene mjera, nošenja zaštitnih maski i držanja distance.

Zamjenik šefa Tima za zaštitu i spašavanje Goran Janković upoznao je koordinatora Komisije Nebojšu Kavarića sa aktivnostima koje se redovno sprovode na nivou tog operatvnog tijala.

Janković je, kako je saopšteno, upoznao Kavarića i sa planovima nadležnih gradskih službi za naredni period, sa posebnim akcentom na njihovu još veću efikasnost na terenu i konstantno ukazivanje na značaj primjene svih preventivnih mjera.

“Na sastanku su dogovoreni dalji pravci djelovanja i dinamika aktivnosti za naredni period, a sve u skladu sa očekivanom epidemiološkom situacijom, kao i potrebom za intenzivnijom komunikacijom sa građanima o značaju preventivnih mjera i intenziviranju procesa vakcinacije u Podgorici”, navodi se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije