Connect with us

COVID-19

U PLJEVLJIMA STOPOSTOTNA POPUNJENOST: Samo jedan ljekar radi na COVID odjeljenju

Published

on

Foto: pljevlja.me

U Pljevljima se za posljednjih 30 dana gotovo duplirao broj aktivnih slučajeva infekcije korona virusom. Sa 199, koliko je bilo aktivno 7. februara, broj trenutno oboljelih popeo se na 366, pišu Dnevne Novine.

Važeće mjere za suzbijanje epidemije u Pljevljima ne daju očekivane rezultate, a lokalni zdravstveni sistem prenapregnut je i na granici izdržljivosti, konstatovano je na sjednici Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje.

“Epidemiološka situacija u Pljevljima je loša, povećava se broj novozaraženih, aktivno oboljelih, bolnice se nalaze na granici izdržljivosti, sada imamo samo jednog doktora”, kazao je potpredsjednik opštine Pljevlja Mervan Avdović.

Internista  Mirha Hasanbegović, zbog bolesti kolege, od novembra je jedini ljekar u Covid stacionaru. Sa petočlanim timom tehničara uspješno zbrinjava sve na koronu pozitivne pacijente.

“Od danas imamo stopostotnu popunjenost bolničkih postelja, 25 pacijenata leži u pljevljskoj bolnici, osam je na kiseoničkoj potpori”, kazala je Hasanbegović.

Iako su sva bolnička mjesta popunjena, saradnjom sa drugim COVID-19 centrima za sada se prevazilazi problem smještaja pacijenata na bolničko liječenje.

“Prvi put smo u problemu što se tiče obezbjeđivanja slobodnog mjesta u toku dana. Dinamika otpuštanja pacijenata dosta je sporija”, kazala je Hasanbegović.

U Pljevljima je u posljednjih 30-ak dana broj aktivnih slučajeva gotovo dupliran.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije