Connect with us

Crna Hronika

HRVATSKA: Sjutra Dan žalosti zbog stradanja osmoro mladih iz Posušja

Published

on

Foto: N1 BIH

Hrvatska vlada proglasila je sjutrašnji dan Danom žalosti u Republici Hrvatskoj u povodu tragičnog stradanja osmoro mladih pripadnika hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini u novogodišnjoj noći.

“Mislim da je jedna poruka solidarnosti i potpore u ime cijele Hrvatske, ispravna odluka”, rekao je hrvatski premijer Plenković te dodao da su odluku podržali i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović te predsjednik Hrvatskoga sabora Goran Jandroković.

Dan žalosti zbog stradalih u Posušju uslijedit će nakon što je 2. januar 2021. proglašen Danom žalosti zbog stradalih prilikom zemljotresa u Petrinji i okolnim mjestima u Hrvatskoj.

Inače, trodnevnu žalost proglasio je Zapadnohercegovački kanton, u BiH je Dan žalosti proglašen 2. januara dok je u Federaciji BiH danas, 4. januara Dan žalosti, prenijela je Hina.

Podsjećamo, u vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja u petak, 1. januara, u jutarnjim satima pronađeno je osam tijela mladih ljudi. Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje plinom iz agregata.

Šestero preminulih Ivana Miličevića, Stipe Romića, Žane Pavković, Mije Soldo, Stipe Pavkovića i Marije Pavković pokopano je danas u Rakitnu, a Mirela Rezo i Stjepan Jukić pokopani su u nedjelju u Posušju. Svi su bili devetnaestogodišnjaci.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije