Connect with us

Crna Hronika

PODGORICA: 11 osoba procesuirano zbog oružja i droge

Published

on

UP CG

Podgorička policija je u proteklih 10 dana sprovela više operativnih akcija na području Glavnog grada u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje narkotika i pronalaska oružja u ilegalnom posjedu.

U mjestu Mataguži policija je izvršila pretres objekta koji koristi I.K. (55) kada je pronađena i oduzeta lovačka puška. On je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Policijski službenici su prilikom pretresa ovih prostorija pronašli su i drugu lovačku pušku sa 97 komada municije za koju su provjere u toku jer oružni list glasio na drugo lice, saopšteno je iz Uprave policije.

Pretresom lokacije koju koristi L.I. (23) i njegova srodnica B.I. (50) policija je pronašla lovačku pušku i 11 komada municija u ilegalnom posjedu. Protiv njih biće podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Osim toga, protiv G.R. (50) podnijeta su dva prkršajna naloga po Zakonu o oružju. Pretresom kuće koju koristi pronađena je vazdušna puška sa optičkim nišanom i startni pištolj sa 11 komada municije za startni pištolj, a kontrolom vozila kojim je upravljao M.D. (19) pronađen je startni pištolj te mu je izdat prekršajni nalog takođe po Zakonu o oružju.

Iz Uprave policije saopšteno je da je usklopu aktivnosti sprovedenih na suzbijanju ulične prodaje narkotika podnijeto je pet prekršajnih prijava protiv pet lica.

U tri akcije je pronađeno dva pakovanja marihuane, jedno heroina, četiri lista marihuane kao i tzv. drobilica namjenjena za usitnjavanje opojnih droga. Prekršajne prijave su podnijte protiv I.R. (41), N.B. (25), M.L. (28), L.R. (21) i S.B. (22).

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije