Connect with us

Društvo

DPS: “Državna zastava je zapaljena, Uprava policije potcjenjuje zdrav razum građana

Published

on

Saopštenje Uprave policije da državna zastava nije zapaljena – iako su svi vidjeli kako državni simbol stoji iznad lomače, dok se nad njim iživljava grupa huligana, pali je i to sve obznanjuje javnosti – predstavlja licemjerje i potcjenjivanje zdravog razuma građana, saopšteno je iz DPS-a.

“Nedopustivo je da političari zloupotrebljavaju Upravu policije, kao i da rukovodioci ovog organa, na to pristanu.  Jasno je i ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću i v.d. direktoru UP Vesku Damjanoviću da je zastava bila upaljena, i da je to posljedica dosadašnjeg ignorisanja i konstantnog nereagovanja nadležnih organa na sve učestalije oblike zastrašivanja, govora mržnje i brojne napade prema neistomišljenicima”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je od konstituisanja nove vlasti primjetno da Uprava policije nema sluha za ove probleme niti želju da u skladu sa svojim ovlašćenjima stane na put eskalaciji nacionalne ostrašćenosti.

“Sinoćnim skandaloznim postupanjem, Uprava policije, koja je paradoksalnim pravdanjem da “nije bilo paljenja zastave” iako je sve snimljeno i objavljeno na društvenim mrežama, praktično samo je stala u zaštitu i dala svoju podršku ovakvom sramotnom činu”, navode u DPS-u.

DPS poziva Sekulovića i Damjanovića, da se u skladu sa zakonom, svojim poslom bave profesionalno i objektivno, a ne prema nalozima i zahtjevima političara iz nove vlasti i da shodno svojim nadležnostima spriječe svaki pokušaj demonstracije nacionalističkog divljanja, koje je preplavilo Crnu Goru, nakon posljednjih parlamentarnih izbora.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije