Povežite se sa nama

Društvo

MITROVIĆ I ANONIONE: Dogovorili ministarski sastanak za zaštitu voda

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ratko Mitrović i generalni sekretar Centralno-evropske inicijative, Roberto Antonione dogovorili su da ove godine, tokom predsjedavanja Crne Gore CEI-jem, bude održan sastanak ministara ekologije zemalja članica CEI na temu zaštite voda. Sastanak bi se održao u Trstu, u oktobru 2021, u sklopu Barkolane, najveće jedriličarske regate na svijetu, pod parolom „Vode bez granica“.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, tokom predsjedavanja Centralno-evropskom inicijativom, Crna Gora bi trebalo da organizuje i održi ministarsku konferenciju „Inicijativa CEI za održivo upravljanje otpadom“ u septembru ove godine, a Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma je koordinator aktivnosti na pripremi i realizaciji ministarske konferencije.

“Cilj konferencije je razmjena iskustva, primjera dobre prakse, kao i znanja o upravljanju i tretmanu otpada, uz uspostavljanje platforme za saradnju zemalja CEI koja će počivati na principu zajedničkih, projektno orijentisanih aktivnosti, usmjerenih na inovacije, pružajući sveobuhvatan pristup ovom složenom pitanju”, navodi se u saopštenju.

Planirano je da na konferenciji bude potpisana deklaracija kojom će zemlje učesnice potvrditi posvećenost pitanju rješavanja pitanja otpada.

„Predstavlja nam veliko zadovoljstvo i čast da dvije godine zaredom predsjedavamo najstarijom i najvećom regionalnom inicijativom u Evropi. Vjerujem da će, osim na temu upravljanja otpadom, organizovanje ministarske konferencije zemalja članica CEI na temu zaštite voda biti još jedan korak ka snaženju regionalne saradnje i da će donijeti dodatnu, novu vrijednost aktivnostima i planovima koji se sprovode pod okriljem CEI-ja“, izjavio je ministar Mitrović.

Generalni sekretar CEI-ja, Antonione zahvalio je ministru Mitroviću na predusretljivosti i potvrdom odgovoru, i izjavio da Crna Gora ima punu podršku CEI da nastavi putem kojim je krenula.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar za ekologiju, Danilo Mrdak i Nina Kodelja, zamjenica generalnog sekretara Centralno-evropske inicijative.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije