Connect with us

Društvo

NPCG: Procesuirane dvije osobe zbog nelegalnog izlova ribe

Published

on

Služba zaštite NP Skadarsko jezero je u rejonu Gostiljska Rijeka, 17. februara ove godine, zatekla dva lica kako upotrebom lampe i osti vrše nelegalan izlov ribe. S obzirom da su način i korišćenje ovih sredstava zabranjeni zakonom, od nesavjesnih lica privremeno su oduzeti vanbrodski motor (4 konjske snage), osti, dvije baterije za napajanje reflektora, električna lampa, kao i drveni čun sa 4 kolomata, saopšteno je iz NPCG.

Oni navode da su lica zatečena u vršenju nelegalne aktivnosti procesuirana nadležnim državnim organima na dalje postupanje.

“Nacionalni parkovi Crne Gore nastoje da u skladu sa postojećim ljudskim i tehničkim mogućnostima doprinesu suzbijanju svih oblika nezakonitog djelovanja na prostorima zaštićenih područja, posebno spriječavanju vršenja nezakonitog izlova ribe u NP Skadarsko jezero kojim se nanosi nemjerljiva šteta po biljni i životinjski svijet zaštićenog područja”, dodaju u saopštenju.

Jasno su istakli su poruku za sve koji se u budućnosti odluče na sličan potez.

“Istovremeno, nastojeći da unapređujemo rad i uspostavimo efikasniju kontrolu prostora, ističemo da, krivolovcima i svima onima koji na bilo koji način nanose štetu ukupnim vrijednostima akvatorijuma i prekograničnog prirodnog prostora, na Skadarskom jezeru neće biti mjesta. Naša poruka registrovanim ribolovcima, odnosno onima koji svoje porodice hrane od jezera na način regulisan zakonom, i dalje ostaje ista, a to je da će imati svu pomoć od NPCG”, zaključili u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije