Connect with us

Crna Hronika

ODLUKA VIŠEG SUDA: Carinik izašao iz pritvora uz 10.000 eura jemstva

Published

on

Pustili carinika na slobodu uz jemstvo: Ulaz u Viši sud u Podgorici - Foto: MINA

Bivšem cariniku Nikoli Masoničiću (33 godine) ukinut je pritvor i određeno mu je jemstvo koje se sastoji u polaganju gotovog novca u iznosu od 10.000 eura, potvrdila je za Dan portparol podgoričkog Višeg suda Aida Muzurović. On je 2018. godine uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u švercu cigareta, usljed čega je državni budžet oštećen za više destina miliona eura.

Zajedno sa Masoničićem, krajem avgusta 2018. godine, zbog sumnje da su izvršili primanje i davanje mita, krijumčarenje i stvaranje kriminalne organizacije, uhapšeni su i Vesna Kovač, Anđela Dabanović, Irena Jovanović, Đorđe Đurašković i Ivan Nikolić.

Postojala je sumnja da su ova lica bila dio organizovane kriminalne grupe iz koje je procesuirano ukupno 28 fizičkih i dva pravna lica.

Sumnja se da su od maja do avgusta te godine prokrijumčarili oko 40.000 paketa cigareta.

Šleper švercovanih cigareta koji je, navodno, iz luke Bar izašao uz odobrenje nekog od carinika, zaplijenili su pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja.

Vrijednost tih cigareta bila je 1.400.000 eura.

Šleper sa cigaretama bez akciznih markica navodno je napustio luku Bar, krenuo prema glavnom gradu kada ga je presreo SPO.

Rukovodilac Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić tada je saopštio da je ova kriminalna organizacija oštetila državni budžet za nekoliko desetina miliona eura.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije