Connect with us

Društvo

PODGORICA: Novi pješački most na Morači 9. maja

Published

on

Podgorica će 9. maja na Dan Evrope dobiti novi pješački most na Morači, saopšteno je iz Glavnog grada.

Podsjećaju da se radovi na mostu privode kraju.

“Projekat je vrijedan skoro 2 milona eura i značiće mnogo, ne samo na unapređenju komunalne infrastrukture u Podgorici, već i kao razvojni projekat”, navodi se u saopštenju.

Navode da su završeni radovi na izlivanju betinske ploče, postavljanju zaštitne ograde na mostu, vodovodne i kanalizacione instalacije kao i šahtovi koji spajaju hidrotehničke instalacije sa postojećim kolektorom.

“Takođe, završeni su prilazni putevi sa obje strane mosta i u toku je postavljanje zaštitne ograde na pristupnim stazama mostu, kao i pripreme za asfaltiranje mosta. Planirano je da svi radovi budu završeni 9. maja na Dan Evrope”, kazali su iz Glavnog grada.

Most je dugačak oko 125 metara, širok je 6,4 metra, posjeduje dvije biciklističke staze i prilagođen je osobama sa invaliditetom. Pješački most će služiti za prenos hidrotehničkih instalacija i dio je projekta sistema za prečišćavanje otpadnih voda.

“Ovo je treći most koji se gradi na teritoriji Glavnog grada u proteklih godinu dana što je dobar pokazatelj da radimo na ukupnom razvojnom potencijalu Podgorice, u cilju pružanja mnogo kvalitetnijeg i komfornijeg života građana Podgorice, a u isto vrijeme težimo očuvanju našeg prirodnog okruženja kao što je rijeka Morača i Skadardsko jezero”, navodi se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije