Connect with us

Društvo

POVODOM DANA NEZAVISNOSTI: CKM poklanja pjesmu “21. maj”

Published

on

Crnogorska kulturna mreža (CKM) i ove godine u čast jubileja 15 godina obnove nezavisnosti Crnoj Gori poklanja pjesmu koja nosi naziv 21. maj.

Iz te NVO su kazali da je tekst pjesme pisao predsjednik te organizacije Aleksandar Damjanović aranžman i muziku Dejan Božović a izvode je Zdravko Đuranović i Tanja Šeter. U tv spotu glume Aleksandra Pavlović i Darijan Hodžić.

“Veći dio kadrova u spotu je sniman u Nikšiću jer smo željeli da iz našeg grada bez obzira ko vršio lokalnu vlast pošaljemo poruku da on nije grad u kojem će se nipodaštavati tekovine 21. maja”, kazao je Damjanović.

On dodaje da je kompozicija “21 maj” je ljubavna pjesma sa najdubljim i najiskonskijim osjećajima posvećenim našoj Crnoj Gori.

“Trudili smo se da kroz tradicionalni pristup, koristeci instrumente koje i Crna Gora baštini, damo svoj doprinos na promociji i očuvanju naseg melosa i autenticnosti. Zadovoljstvo nam je što smo uspjeli da Crnoj Gori polonimo još jednu pjesmu koja će pjevati o njoj i o jednom od najvažnijih datuma njene novije istorije”, istakao je Damjanović i izrazio poštovanje prema radu Momčila Zekovića koji je u prethodnih par mjeseci našoj državi poklonio tri pjesme.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije