Povežite se sa nama

Društvo

SDP: Spriječiti devastaciju tvrđave Mamula

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Socijaldemokratska partija poziva nadležne državne organe da hitno  reaguju i spriječe dalju devastaciju tvrđave Mamula koja se dešava pred našim očima. Fotografije snimljene posljednih dana pokazuju ogromnu količinu otpadnog materijala koji se bez smetnje sliva ka morskom akvatorijumu. Zaštita kulturno-istorijskog nasljeđa će očigledno ostati u propagandnim brošurama, dok će ugođaj za buduće kockare na mjestu stradanja bokeljskih rodoljuba biti omogućen uz pomoć teških mašina i kranova.

Iznajmljivanje ostrva Mamula za samo 4.000 eura mjesečno predstavlja sramotu za našu državu, koja je dozvolila da se na ovom mjestu gradi bilo što osim memorijalnog kompleksa.

Novljani iz svojih domova mogu vidjeti dvije tvrđave – Mamulu i Prevlaku, ali je ovu drugu hrvatska država ustupila opštini Konavle da u njoj napravi muzej i akvatorijum, čime će se sačuvati istorija, a ovo mjesto postati značajna regionalna turistička atrakcija.

Paradoks je da će Novljani moći posjetiti Prevlaku, ali neće Mamulu i još treba da gledamo njeno svakodnevno devastiranje.

Zbog toga pozivamo nadležne inspekcije da pod hitno utvrde što se trenutno dešava na ostrvu Lastavica i tvrđavi Mamula, a Tužilaštvo da hitno reaguje ukoliko se utvdi da je došlo do kršenja zakona, a sve zajedno da spriječimo dalje uništavanje našeg kulturno-istorijskog i antifašističkog nasljeđa.

Tako ćemo svi zajedno pokazati suštinski patriotizam i ljubav i prema Novom i prema državi Crnoj Gori.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije