Connect with us

Crna Hronika

VUJOŠEVIĆ DEMANTOVAO HAPŠENJE: I dalje ne da pečat mjesne zajednice

Published

on

"I dalje sam predsjednik MZ Spič-Sutomore: Vujošević - Foto: Portal Bar

Bivši predsjednik mjesne zajednice (MZ) Spič-Sutomore Ratko Vujošević, koji je sinoć uhapšen zbog tri krivična djela, tvrdi da je na toj funkciji na kojoj je, kako tvrdi, legitimno izabran od strane građana.

On je pojasnio da postoji neslaganje sa predsednikom opštine Bar Dušanom Raičevićem.

“Sadašnjim čelnicima opštine nisam odgovarao pa su formirali neku opštinsku mjesnu zajednicu. Na to sam se žalio sudu, i epilog toga je da je Ustavni sud ukinuo Odluku o mjesnim zajednicama koju je donijela Skupština opštine Bar. Ratako Vujošević je jedini legitimni predsednik MZ Spič- Sutomore, izabran od strane građana, te zato nisam htio da vratim pečat”, kazao je Vujošević za Portal Bar. Tvrdi da je netačno da je koristio pečat mjesne zajednice Spič-Sutomore, a da za isto nije imao ovlašćenja.

On je Portalu Bar dostavio odluku Ustavnog suda Crne Gore broj 33/19 od dana 29.05.2020. godine

“Pečat je korišten isključivo nakon odluke Ustavnog suda. A, kako se svojim postupcima Opština Bar odnosi prema Ustavu ove države”, upitao je Vujošević.

U kuću mu je, kaže Vujošević, došlo 12 policajaca koji su se korektno ponašali.

“Tačno je da je pronađeno oružje i municija koja se koristi za isto, a za koje je Ratko Vujošević posjedovao dozvolu koja je istekla shodno čemu eventualno može biti osnov za pokretanje prekršajnog postupka, a ne za krivični postupak. U pitanju je oružje (pištolj) koji posjedujem duže od 25 godina”, pojašnjava on.

Tvrdi da nije uhapšen, već samo pozvan u policiju gdje ga je saslušao nadležni tužilac.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije