Connect with us

Društvo

ZA LAŽNOG DIPLOMATU NEKO INTERVENISAO: Dobio crnogorsku ličnu kartu za jedan dan

Published

on

Simjanovićeva lična karta

Stevan Simijanović, američko-srpsko-crnogorski državljanin, koji je koristio lažni diplomatski pasoš SAD i pobjegao iz Crne Gore nakon privođenja u Nikšiću, dobio je 27. januara ove godine novu crnogorsku ličnu kartu – samo dan nakon što je predao zahtjev, odgovoreno je Pobjedi iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

U odgovoru na pitanje Pobjede naglašeno je da se, prema Zakonu o ličnoj karti, na zahtjev građanina nova lična karta u redovnoj proceduri može izdati u roku od 30 dana. U takozvanim hitnim slučajevima ili iz ,,drugih opravdanih razloga, ako su za to ispunjeni uslovi“, moguće je ličnu kartu dobiti u kraćem roku.

Koji su to hitni razlozi bili da se Simijanoviću izda lična karta za jedan dan, da li je neko važan intervenisao – nije poznato.

Prema informacijama Pobjede, za Simijanovića je garantovano direktno iz Vlade Crne Gore i zato je MUP tako brzo reagovao. Pri tom, nije urađena obavezna provjera podataka koja bi pokazala da Simijanović ima američko, srpsko i crnogorsko državljanstvo.

Lažni američki diplomata je imao intenzivne kontakte tokom boravka u Crnoj Gori sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, pojedinim funkcionerima GP Ura, čelnikom Narodnog pokreta, biznismenom Miodragom Dakom Davidovićem, ali i nizom lidera nekih vanparlamentarnih stranaka.

U petak 12. februara, na Javnom servisu je koordinator svih službi bezbjednosti Abazović kazao da je Simijanović posredovao u kontaktima sa izvjesnom američkom kompanijom koja proizvodi municiju ,,Ameriken balistik“, čiji su vlasnici litvanskog porijekla. Iste večeri Stevan Simijanović je, bez ikakvih problema, preko graničnog prelaza Dobrakovo napustio Crnu Goru i prešao u Srbiju.

Iz Vlade Crne Gore ili Agencije za nacionalnu bezbjednost do danas nije objašnjeno kakva je uloga bila lažnog američkog diplomate niti su jasni motivi njegovih kontakata sa crnogorskim zvaničnicima i čelnicima nekih političkih partija, prvenstveno Ure.

1 Comment

1 Komentar

  1. Simp3

    19.02.2021. at 13:37

    Odlican portal.Napravite youtube kanal kao npr. Balkan info i bicete najposjeceniji i najbolji u CG.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije