Connect with us

Društvo

ZABJELO: Do kraja marta novi park, radi se i trim staza

Published

on

Ivan Vuković

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima obišao je danas početak radova na izgradnji parka u Ulici 27. marta na Zabjelu i tim povodom istakao da će se nova parkovska površina prostirati na 5.000 kvadrata i imati sadržaje kao što je igralište za najmlađe, sportski poligon, trim stazu i park za kućne ljubimce, saopšteno je iz Glavnog grada.

Izgradnja parka, kako je kazao Vuković, biće završena do kraja marta.

“Danas smo u ulicama 27. marta i Ilije Plamenca na Zabjelu kako bismo najavili izgradnju još jednog parka. Na ovom prostoru će do marta mjeseca, ako nas vremenske prilike posluže biti formirana potpuno nova parkovska površina, sa nekim sadržajima koje do sad nijesmo imali u glavnom gradu poput parka za kućne ljubimce. Jedan dio parka biće posvećen najmlađima, poput onoga što smo juče imali priliku da vidimo na Starom aerodromu, a imaćemo i sportski poligon koji nedostaje ovom dijelu grad”, naveo je Vuković.

Zabjelčani će, oko cijele površine parka,  dobiti i jednu trim stazu za rekreativce.

“Na ovom prostoru, zahvaljujući konfiguraciji terena, dobićemo sadržaje maltene za sve generacije – rekreativce, đecu i vlasnike kućnih ljubimaca”, kazao je Vuković.

Prema njegovim riječima,  iako pregovori o eksproprijaciji zemljišta nijesu tekli planiranom dinamikom, odlučeno je da se park gradi na parcelama koje su u vlasništvu Glavnog grada i sugrađanina Vladimira Bata Đurovića koji je dao saglasnost za gradnju parka.

“Ovo je inače obećanje koje smo dali više od pola godine unazad i upoznati ste da je pokrenuta peticija od strane građana koji žive u ovom dijelu grada, a mi smo u odnosu na to postupili kao odgovorna gradska uprava, odradili projekat i krenuli da pripremamo teren u dijelu koji se tiče rješavanja imovinskih odnosa, pošto jedan dio ove parcele je u privatnom vlasništvu”, rekao je gradonačelnik.

On je naglasio da će Zabjelo dobiti moderan park.

“Kolege iz Zelenila će pokušati da iskoriste lijepo vrijeme kako bi priveli kraju radove na izgradnji novog parka u Zagoriču, a odmah nakon Nove godine krećemo u realizaciju još jednog projekta ovog tipa, a to je izgradnja parka na Koniku. Ideja nam je da do kraja mandata ove gradske uprave ovakve i slične sadržaje dobije svaki dio grada. Inače, vrijednost ovog projekta je 245.000 eura.” zaključio je Vuković i zahvalio se vlasniku parcele Vladimiru Batu Đuroviću na saradnji i saglasnosti za izgradnju”, zaključio je Vuković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije