Connect with us

Ekonomija

ČARTER LINIJA: Poletio Air Montenegro, “sokoli” prvi putnici

Published

on

Odlaskom crnogorske fudbalske reprezentacije za Sarajevo avion kompanije Air Montenegro poletio je prvi put s podgoričkog aerodroma. U pitanju je čarter let, dok su komercijalni letovi planirani za 10. jun.

Ovaj čarter let označio je početak letačkih operacija nacionalnog avio-prevoiznika.

 

Izvršni direktor kompanije Predrag Todorović rekao je da je Air Montenegro postala funkcionalna nakon svega tri i po mjeseca od osnivanja. On je rekao da imaju veliku čast da zvanično najave početak operacija nove državne avio-kompanije, posebno što je prvi let organizovan za crnogorsku fudbalsku reprezentaciju do Sarajeva.

“To je i jedan od razloga zašto postojimo – da pomognemo privredu i turizam Crne Gore i sve druge subjekte“, kazao je Todorović novinarima na podgoričkom aerodromu.

On je podsjetio da je kompanija 8. februara imala samo jedan papir, odnosno bila je registrovana u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS) i nije imala ništa više – ni ljude, ni kancelariju, ni kompjutere, ni avione.

„Danas, tri i po mjeseca kasnije, mi smo jedna funkcionalna kompanija koja ima dva aviona u svom vlasništvu, kompletnu strukturu koja funkcioniše i novi distributivni sistem za prodaju karata. Tri i po mjeseca kasnije spremni smo da obavimo prvi let i izuzetno smo ponosni na sve to“, poručio je Todorović.

Prema njegovim riječima, prodaja karata, koja je počela prije četiri-pet dana, ide odlično i prema očekivanjima.

“Ne bih govorio o brojkama, hiljade karata je u pitanju. Najvažnije je da smo osposobili sistem da funkcioniše i da imamo karte za koje postoji interesovanje. Sigurni smo da će ova sezona biti uspješna“, saopštio je Todorović.

On je rekao da je saradnja sa stečajnom upravom Montenegro Airlinesa (MA) uspostavljena i da se pokušava naći najefikasnije rješenje.

Todorović je najavio i da se drugi avion Air Montenegra priprema i da će u narednim sedmicama i on biti osposobljen.

Član Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Branko Vuković, rekao je da je zadovoljan što nacionalna avio-kompanija ponovo saobraća.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević, saopštio je da mu je drago što će fudbalska reprezentacija prvi put letjeti novom avio-kompanijom.

“Mi smo u prošlosti imali dobru saradnju sa MA i drago mi je što ćemo nastaviti sa Air Montenegrom. Dobro je što je država smogla snage da osnuje novu kompaniju, jer je to bitno za Crnu Goru koja želi i mora da bude turistička destinacija“, poručio je Savićević.

Direktor Uprave za sport i mlade Vasilije Lalošević ocijenio je da ovaj lijepi početak treba da bude uvod u nešto što će da slijedi u olimpijskoj godini.

Komercijalni letovi od 10. juna

Ranije danas, portparolka kompanije Mina Muković rekla je da će Air Montenegro za sada letjeti jednim avionom koji je u potpunosti spreman za operacije, dok će uskoro za polijetanje biti spremna i druga letjelica.

Kad je u pitanju kupovina novih aviona, to je u pregovorima, kažu iz kompanije.

Muković je kazala da prvi let simbolično započinju sa crnogorskom fudbalskom reprezentacijom.

Prvi komercijalni let je 10. juna prema Beogradu, a Muković napominje da će biti realizovani iz Tivta i iz Podgorice na dnevnom nivou.

“Iz Podgorice letimo jednom dnevnom, a iz Tivta i više puta”, rekla je Muković.

Navodi da postoji veliko interesovanje za letove prema Beogradu, te da u skladu sa tim ide i prodaja karata. Kad je u pitanju cijena, njih formira tržište.

Do Beograda promotivno za 109 eura

“Mi analiziramo tržište i u skladu sa tim formiramo cijene. Trenutno imamo promo akciju za povratnu kartu iz Tivta i Beograda koja će koštati 109 eura”, rekla je Muković.

Air Montenegro će letjeti i prema Banjaluci i Ljubljanu od 27, odnosno 29. juna.

Na pitanje zašto su se odlučili za ove dvije linije, Muković kaže da je u pitanju veliko interesovanje putnika ka Crnoj Gori iz navedenih destinacija.

“Očekujemo veliko interesovanje”, istakla je Muković, najavljujući dvije nove destinacije prema kojima će letjeti, a koje će javnosti saopštiti narednih dana.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije