Connect with us

Ekonomija

DPS: Kad su na vlasti ćute na poskupljenje goriva

Published

on

Dok gorivo poskupljuje, cijene rastu, a žestoki kritičari bivše Vlade zaćutali su od kad su na vlasti, saopštio je član Glavnog odbora DPS-a i odbornik te partije u SO Bar Božidar Janković.

On je podsjetio na oštre kritike koje su dolazile iz redova Demokrata i GP URA, a na račun poskupljenja goriva tokom 2017.

“Tada je izvršni direktor URE Mikić za poskupljenje goriva krivio ‘neodgovornu politiku DPS-a’, a poslanik Demokrata Koprivica je kazao kako je to ‘posljedica katastrofalne ekonomske politike Vlade Duška Markovića’. Danas, u novinama čitamo da su na snazi nove cijene goriva, a od decembra primjetna je praksa da cijene goriva samo rastu. Danas, tadašnji kritičari Vlade, a sadašnja pozicija na ovo ne daju odgovor”, kazao je Janković.

Jasno je, kaže, da svoju Vladu ne mogu kritikovati, iako, kako je ocijenio, nemaju šta ni dobro reći: “Ali mislim da bi makar fer i pošteno bilo da se obrate narodu, da djeluje kao da nešto rade i da im je stalo. Nego, izgleda da se oni bave nekim drugim stvarima”.

Za to vrijeme, kako kaže, rastu cijene goriva, ali i cijene brojnih životnih namirnica na tržištu.

“Priča se o ekonomskom prosperitetu, a ustvari imamo totalno urušavanje ekonomskog sistema, gdje građani Crne Gore trpe najveću štetu. Kolege iz pozicije, zašto se sada ne oglasite i objasnite ovo poskupljenje građanima? Vi ćutite, a mi se pitamo da li ste zaista vi kompetentni da pričate o odgovornosti, iliti neodgovornosti jedne Vlade? Vi ste postali prepoznatljivi po ovom drugom, a tako ćete biti i upamćeni – kao neodgovorna Vlada, koja nema ni znanja ni kompetencija da radi svoj posao kako treba, u prvom redu da radi na poboljšanju kvaliteta života svih građana Crne Gore”, istakao je Janković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije