Connect with us

Ekonomija

POPRAVNI: “Norwegian Spirit” se vratio u Bar

Published

on

Foto: facebook

Kruzer „Norwegian Spirit“ ponovo je jutros uplovio u luku Bar koju je prošle subote bio prinuđen da napustu nakon što Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore nije dao saglasnost na snabdijevanje tog broda gorivom koje bi se obavljalo na način koji bi za taj brod od preko 70.000 bruto-tona, bio siguran u pomoračkom smilu.

Uplovljavanje kruzera koji je od kraja prošle sedmice bio na Siciliji u luci Augusta, izazvalo je neskrivene simpatije Barana koji su na društvene mreže odmah počeli da postavljaju fotografije uplovljenja luksuznog kruzing broda dugačkog 270 metara. Ove fotografije postale su viralne za svega nekoliko minuta.

Brod koji je formalno, još uvijek u takozvanoj raspremi (van redovne komercijalne upotrebe zbog ogomne krize u svjetskoj kruzing industriji uzrokovane pandemijom COVID-19), vratio se u Bar gdje bi ponovno trebao da bude vezan na gatu u dijelu luke čiji je operater kompanija Port of Adria. Ovo je postignuto zalaganjem agenta, kompanije „Allegra“ iz Bara kod vlasnika ovog kruzera – američko-norveške kompanije „Norwegian Cruise Line“ da se „Norwegian Spirit“ vrati u Crnu Goru gdje je po ranijim planovima trebao da ostane najmanje do aprila.

Kruzer se jutros zadržao desetak minuta u luci i isplovio. Portal Feral.bar saznaje da je razlog kratkotrajnog zadržavanja i isplovljavanja jak sjeverno-istočni vjetar, koji je onemogućio sigurno vezivanje broda. Dok vjetar ne padne, kruzer će biti ispred luke, u koju će uploviti čim se steknu pogodni meteorološki uslovi.

Hidrometerološki zavod crne Gore sinoć je izdao upozorenje za pomorce, u kojem je naveo  udare vjetra snagom od 25 do

35 čvorova.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije